Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

20170719_104943.thumb.jpg.8e105eeba16812889928ca9e38997938.jpgWitam. wczoraj przyjechały do mnie ryby 2 niestety nie przeżyły transportu, a dziś rano zauważyłem ten nalot na saulosi. Co najlepiej podać.

Wrzucam foto

Edytowane przez adi
Opublikowano
2 minuty temu, Mortis napisał:

Czy to na pewno nalot. 

Patrząc na płetwy, które są poszarpane, może to oznaczać ostre pobicie. Jadąc w woreczkach mogło dojść do bójki. 

Pytanie, czy padnięte 2 sztuki też miały taki nalot/pobicia.

Opublikowano

Wczoraj było wszystko ok. postaram się lepsze foto zrobić. 

dziś przyjedzie artemis i herbtana to może zastosuję

20170719_114503.thumb.jpg.bd01908940cc043f1fe91e1bea56277d.jpg

Opublikowano

Jak dla mnie nie zadna pleśniawka ,kiedyś mialem objawy pleśniawki akwarium pare razy ,tylko to nie bylo malawi ,jak koledzy pisali wyżej dostała becki ryba ,ma ubytki płetw z góry

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To są leki ziołowe więc profilaktyka nie zaszkodzi, tym bardziej, że ryby są w lekkim stresie. 

Jeszcze pysk ryby jest biały co może oznaczać, że miała bezpośrednią szczepę z konkurentem. 

46 minut temu, Merlot napisał:

Pytanie, czy padnięte 2 sztuki też miały taki nalot/pobicia.

... Także pytanie czy to jest nalot czy ubytek tkanki. 

Opublikowano

Karolu samo to, że 2 ryby przyjechały padnięte, świadczy, ze coś było nie tak.

Płacąc za coś oczekujemy 100% jakości i gwarancji, że wszystko jest ok.

Sam miałem przypadek, w którym nie otrzymałem jednej z ryb ktróa była zamowiona, ale zostalem od razu poinformowany, że mogłaby nie przeżyć podróży, i musi przejść kwarantanne.

Tak samo nigdy nie zdarzyło mi się aby, któraś z ryb którą zamawiałem przyjechała pobita.