RadziuMaja Opublikowano 10 Czerwca 2017 #1 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Witam, czas przedstawić swój zbiornik na początku podziękowania dla Was za rady udzielone przy jego zakładaniu. Zbiornik: 120x40x50h Filtracja: Unimax 250 oraz AQUAEL TURBO 2000 Grzałka z termostatem Podłoże: piasek kwarcowy o gradacji 0,8-1,2 Kamienie: Dolomit różówy ok 60kg (żona wybierała) Oświetlenie standardowe 2x30W Obsada na tą chwilę 1+3 Pseudotropheus saulosi 7 Melanochromis cyaneorhabdos - maingano na stówkę 3 samice i 2 samce w planie dołożenie 4 Saulosi oraz 6 Cynotilapia Hara Gallireya Reef ciekawe jak długo będzie zielono
TOMEKSIEDLCE Opublikowano 10 Czerwca 2017 #3 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Jak ci trochę dorosną te rybki zaczną się grzebanie podłoża zacznie się horor Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka
egon44 Opublikowano 10 Czerwca 2017 #4 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Witaj! Ładne akwarium! W kwestii obsady to osobiście dołożył bym z 2/3szt samic saulosi żeby bardziej kolorystycznie się to zgrało ale tak jak pisałem to moje zdanie w tym temacie... Najważniejsze że Tobie się podoba 39 minut temu, RadziuMaja napisał: ciekawe jak długo będzie zielono Z tym to bywa różnie a wszystko będzie w głównej mierze zależeć od rybek 23 minuty temu, TOMEKSIEDLCE napisał: Jak ci trochę dorosną te rybki zaczną się grzebanie podłoża zacznie się horor To normalne zachowanie ryb w naszym biotopie więc nie taki diabeł straszny,jak go malują.
Rekomendowane odpowiedzi