Bezprym Opublikowano 6 Czerwca 2017 #11 Opublikowano 6 Czerwca 2017 I tak baniakiem będzie rządzić Hara. Tutaj na pewno dwa samce podzielą zbiornik między siebie. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
rafalniski Opublikowano 7 Czerwca 2017 Autor #12 Opublikowano 7 Czerwca 2017 (edytowane) 10 godzin temu, egon44 napisał: Zakup po 10-12szt z każdego gatunku i czekaj aż ryby same ustalą jaki układ haremowy ma szansę w twoim litrażu Myślałem raczej o zakupie rybek w rozmiarze 4-6 cm, tak żeby od razu dobrać odpowiednie proporcje i żeby było je widać w akwarium :-) I tak baniakiem będzie rządzić Hara. Tutaj na pewno dwa samce podzielą zbiornik między siebie. Domyślam się, że tak jest u ciebie :-) Edytowane 7 Czerwca 2017 przez rafalniski
MatiK Opublikowano 7 Czerwca 2017 #13 Opublikowano 7 Czerwca 2017 52 minuty temu, rafalniski napisał: Myślałem raczej o zakupie rybek w rozmiarze 4-6 cm Stracisz wtedy bardzo dużo frajdy i obserwacji zachowań maluchów, które będą układać sobie hierarchię w stadzie. 10 godzin temu, Bezprym napisał: Tutaj na pewno dwa samce podzielą zbiornik między siebie. Nie byłbym o tym tak stuprocentowo przekonany. U mnie pływają dwa samce Hary, jeden z nich nie wchodzi w drogę samcowi Sprengerae, właściwie nawet samiec alfa traktuje go z dużym respektem...
egon44 Opublikowano 7 Czerwca 2017 #14 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Godzinę temu, rafalniski napisał: Myślałem raczej o zakupie rybek w rozmiarze 4-6 cm, tak żeby od razu dobrać odpowiednie proporcje i żeby było je widać w akwarium :-) W tej kwestii jestem tego samego zdania co kolega @MatiK ... Nic nie cieszy bardziej niż obserwowanie zachowań maluchów itp Oczywiście zrobisz co uważasz za stosowne.
rafalniski Opublikowano 7 Czerwca 2017 Autor #15 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Ok, ale jeżeli miałbym kupować maluchy to, żeby uzyskać docelową obsadę to musiałbym kupić ok 20 saulosi oraz po 10 rdzawych i hara?
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2017 #16 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Ja tak właśnie zrobiłem. Aby uzyskać docelową obsadę: - 2+6 (8) saulosi; - 1+3 rdzawych; zakupiłem na start 20 maluchów saulosi oraz 10 rdzawych.
rafalniski Opublikowano 7 Czerwca 2017 Autor #17 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Dobrze wiedzieć :-) Jak duże są twoje maluchy i gdzie ostatecznie kupowałeś?
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2017 #18 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Kupowałem u Pana Jarosława w FishMagicu. Wielkość 2-4cm. Orientacyjnie jak wyglądają możesz sobie podejrzeć tutaj (ostatni post):
rafalniski Opublikowano 7 Czerwca 2017 Autor #19 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Widziałem :-) A maluchy są bliżej 2 czy 4 cm? :-) Jeżeli dobrze widzę to widoczne są już paski na saulosi, czyli można wytypować samce i samice, no chyba że wszystkie maluchy są takie same :-)
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2017 #20 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Na moje spaczone oko to bliżej im do 4cm. Ja jeszcze nic nie typuje. Czekam aż zacznie się pojawiać niebieski.
Rekomendowane odpowiedzi