Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zmienić obsadę na drapieżniki, akwa to standardowe 720l i jeśli to możliwe to chciałbym aristochromis christyi, jakiś w miarę dobry sklep internetowy ewentualnie coś w okolicy Bielska-białej (w rosądnych cenach)

Opublikowano

Cześć, wg mnie Aristo jest za duże i zbyt silne do takiego szkła. Natomiast jeśli chodzi o hodowlę to w Trzebinii jest Malawian.

Opublikowano

Jestem w trakcie przerabiania tego tematu. Też drapieżniki :) A akwarium masz nieco tylko mniejsze niż moje. 

Zobacz mój temat: 

Sporo fachowców się wypowiedziało. Podsumowując powinieneś szukać małych drapieżców.

Opublikowano

Aristochromis christyi zresztą jak większość drapieżników z Malawi to słaby wybór do 720l (200cm dł.)

Polecam Tanmal jako źródło drapieżników.  Bardzo dobre ryby prosto z Niemiec. A w naszej branży często tanio znaczy bylejako.

Opublikowano

Potwierdzam. Mam 4 gatunki z Tanmala. Dostawię miałem w niedzielę. Ryby pierwsza klasa. Poza tym wielu gatunków próżno szukać w Polsce. W Niemczech jest dużo większy wybór.

Opublikowano (edytowane)

Trochę poszperałem i narazie moje typy to 

-mylochromis sp.mchuse 1+2

Lichnochromis acuticeps 1+2

Exochochromis anagenys yellow 1+3

Nimbocchromis llivingstoni 1+2

Taeniochromis holotaenia 1+2 

Czy nie jest tego za dużo?

5 godzin temu, stan napisał:

A w naszej branży często tanio znaczy bylejako.

Nie chodzi mi żeby były po 5zł ale tez nie w cenie WF chociaż od Ciebie bym brał w ciemno bo podziwiam Twoich pupili :-)

Edytowane przez szwagier1983
Opublikowano

Obsada fajna ale przy dużo do tego baniaka. Odpuściłbym sobie taką ilość samic wszczegolnosci u holotaenia czy lichnochromis i mchuse dał bym układ 1+1 max. Reszta była by ok.