Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem filtr unimax 700 i po zalaniu buczy dość głośno i wydaje mi się że ma słaby przepływ a mam akwarium 240l i praktycznie bardzo słabo porusza wode w zbiorniku.

Z tego co czytałem to ludzie wypowiadają się że ten filtr jest za mocny do większych zbiorników niż mój.

Dla porównia mam starą tetre 1200 i z niej o wiele mocniej tryska woda z wylotu. Nagrałem filmik jak buczy i z przelewem link poniżej.

Link do filmiku link

Moje pytanie kieruje do ludzi którzy posiadają ten filtr i czy tak właśnie on pracuje .... czy trafiła mi się jakaś wersja uszkodzona i mam ją reklamować ???

Opublikowano

Kolego jak buczy i ma słaby przepływ to zapewne jest zapowietrzony. Musisz nim trochę potrząsnąć (wiem że nie łatwo bo to kawał filtra ;) ) lub poczekać powinien za dzień max dwa sam sobie dać radę.

Opublikowano

Co do buczenia w filtrach Unimax to mogę coś powiedzieć.

Miałem Unimax 500 i buczał dość mocno.Przy zamkniętej szafce było go słychać w kuchni obok pokoju gdzie był.Na początku myślałem,że zapowietrzony ale nic się nie zmieniło.Zadzwoniłem do serwisu Aquaela i przysłali mi dwa nowe wirniki.Niestety poprawy nie było.Zadzwoniłem drugi raz i przysłali mi nową pokrywę! (Jeżeli chodzi o serwis to Aquael nie ma sobie równych)Niestety nadal buczał.Nie wiem co było przyczyną ale go sprzedałem.

Opublikowano

Miałem ten filtr u siebie i po pierwszym zalaniu również buczał ale po kilku minutowym odpompowaniu nadmiaru powietrza pompką buczenie ustało i śmigał przez kilka lat bez najmniejszego problemu... ? Trzeba uważać aby przy zalewaniu wszystkie wloty i wyloty były całkowicie pod powierzchnią wody gdyż w moim przypadku deszczownia wystawała ponad powierzchnię wody i dlatego filtr do końca nie chciał się odpowietrzyć...

Opublikowano

Kolego sprawdź czy waż nie jest gdzieś przygnieciony i czy kosze z wkładami włożyłeś równo. Wszystko wloty i wyloty pod wodę i włącz. Za chwile wyłącz odczekaj kilka chwil i włącz. Powinno być Ok. W pokrywie jest jeszcze taki wężyk założony na jeden z wirników zobaczy czy nie jest zagnueciony i czy/albo nie spadł.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Opublikowano

Filtr chodził 2 dni 24h i dalej buczy. Coś jest nie tak z wirnikami tak jak u kolegi golumn bo sprawdzałem również bez koszy a potem na jednym wirniku i dalej to samo. Bez wirników nie buczy ... oddaje na gwarancji bo jak dzwoniłem do sklepu to gość powiedział że po zalaniu już nie mogą wymienić.

Opublikowano
29 minut temu, Sajber napisał:

Filtr chodził 2 dni 24h i dalej buczy. Coś jest nie tak z wirnikami tak jak u kolegi golumn bo sprawdzałem również bez koszy a potem na jednym wirniku i dalej to samo. Bez wirników nie buczy ... oddaje na gwarancji bo jak dzwoniłem do sklepu to gość powiedział że po zalaniu już nie mogą wymienić.

Dwoń bezpośrednio do Aquaela.Mówię Ci,że takiego serwisu i podejścia do klienta to nikt nie ma.

Daj znać co powiedzieli.