Skocz do zawartości

Aranżacja Malawi - wszystko na nowo / tło / pokrywa itd.

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Morganelo napisał:

Ja jednak zastosuję mniejszą ilość, bo nie chce mieć żarówki, a stonowane oświetlenie więc bedzie...

Moduły białe - 8 szt.

Moduły RGB - 4 szt.

Do tego później dokupię sterownik LedDimmerPro lub złożę sobie małe sterowanie na Arduino....

To jest plan :), zdawaj ralacje z postępów, albo jak wolisz pokaż efekt końcowy. Pozdrawiam.

Chętnie ukażę wszystko, ale obecnie wszystkie prace potrwają dłuższy czas... Finanse zbyt się popsuły, więc muszę zwolnić tempo...

Jednakże jutro lub pojutrze spodziewam się dostawy nowych zabawek w postaci elementów spienionego PVC... Jako, że nie znalazłem na forum zakładki pokrywa, to tutaj pochwalę się jej budową i sklejaniem w całość... Trzymajcie kciuki, abym sobie paluchów nie posklejał przy tym :) ...

51 minut temu, AndrzejWalb napisał:

..załóż temat w dziale DIY.

Łeee tam nie ma sensu... Nie zamierzam tworzyć koła na nowo, ot będzie zdjęcie przed i po złożeniu pokrywy w całość... W przyszłą sobotę będę malować tylną szybę na czarno i wtedy pokażę całość do oceny... Bo jak wiadomo każdy szczegół ma znaczenie i tworząc całość muszą do siebie pasować....

Już miałem przyklejone czarne tło, niestety ale nie widziało mi się oglądanie zacieków z kleju jaki dodawali do kompletu... Dlatego też tło poszło w diabły, a będzie malowane czarnym sprejem tzw. guma w spreju "Plasti Skin" - o ile ją dostanę... Jeżeli nie będzie dostępnej to zwykła farba w spreju byle matowa... Usuwanie jej w razie zmiany też nie będzie problemem... Nitro i zabawa trwa :)... Najważniejsze, to aby nie pomalować spoiny z sylikonu...

13 godzin temu, michal_j napisał:

Nie wiem o jakim kleju mówisz, ale jak kupisz zwykłą folię Oracal 071 i nakleisz ja na tylna szybę to żadnych zacieków nie będzie :-)

Kupiłem folię w akwarystycznym i do tego dodany został klej, coś jakby na bazie oleju...

Folia jaką podałeś to folia samoprzylepna :) moja zakupiona nie posiadała takiej właściwości... Klej jaki dodali to o ile dobrze pamiętam FixOil czy jakoś tak... Wywaliłem już do kosza więc nie powiem dokładnie nazwy... Od razu po przyklejeniu było ok, ale już klika dni później zaczęły wychodzić coś ala zacieki, a folia odklejała się na rogach akwarium... 

Poszło to wszystko w diabły, a farba (guma w spreju) łatwo się usuwa a efekt ten sam :)...