m@rio Opublikowano 9 Maja 2017 #1 Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Witam mam pytanie dla doświadczonych forumowiczów dostalem w prezencie od żonki taki oto pokarm: https://www.akwarystyczny24.pl/drak-zuebi-puszka-150ml-specjalny-pokarm-w-formie-granulek-wzrostu-ze-spirulina-i-artemia-p-3610.html czy nadaje się do karmienia moich pyszczaków Chindongo saulosi oraz Aulonocara fire fish? Macie w ogóle zdanie na temat tej karmy? Dodam że stosuję też karmę: sprulina osi. Edytowane 9 Maja 2017 przez m@rio
egon44 Opublikowano 9 Maja 2017 #2 Opublikowano 9 Maja 2017 Wyżej wymieniony pokarm owszem nadaje się do karmienia Twoich ryb ale... Pomyślał bym bardziej o zmianie obsady bo masz typowego mięsożercę oraz wszystkożercę z przewagą na pokarm roślinny... Co do karmy to nie wypowiem się na jej temat bo nie miałem przyjemności jej stosować
eljot Opublikowano 9 Maja 2017 #3 Opublikowano 9 Maja 2017 Miałem pokarm tej firmy i był ok, jedyny minus błyskawicznie się rozpuszcza i brudzi wodę, więc należy podawać bardzo małymi porcjami.
egon44 Opublikowano 9 Maja 2017 #4 Opublikowano 9 Maja 2017 3 minuty temu, eljot napisał: Miałem pokarm tej firmy i był ok, jedyny minus błyskawicznie się rozpuszcza i brudzi wodę, więc należy podawać bardzo małymi porcjami. A w opisie produktu pisze że- ''Nie zawiera wypełniaczy, nie mąci wody''.
eljot Opublikowano 9 Maja 2017 #5 Opublikowano 9 Maja 2017 Nie pamiętam czy dokładnie ten sam ale również spirulina z artemią i kakao 1
m@rio Opublikowano 9 Maja 2017 Autor #6 Opublikowano 9 Maja 2017 Dzięki panowie za rady,podalem pokarm i powiem szczerze nic nie mąci a rybki wcinają aż im się uszy częsą:)
Rekomendowane odpowiedzi