Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś w nocy odwoziłem na lotnisko Patrick'a Tawil'a i trochę Go podpytałem. Stwierdził, że krzyżówka saulosi i membe deep jest nie możliwa, natomiast z interruptusem już tak.

Opublikowano
59 minut temu, eljot napisał:

Z tą niemożliwością to byłbym ostrożny ale mało prawdopodobna już tak ;) chyba że mówił o naturalnych warunkach :). 

Trudno powiedzieć. Mój angielski nie jest mocny, ale jeśli w warunkach sztucznych do tego by doszło, to i w naturalnych mogłoby dojść. Chyba, że masz na myśli daleko idącą ingerencję człowieka.

Opublikowano
Dnia 22.05.2017 o 16:45, pozner napisał:

Trudno powiedzieć. Mój angielski nie jest mocny, ale jeśli w warunkach sztucznych do tego by doszło, to i w naturalnych mogłoby dojść. Chyba, że masz na myśli daleko idącą ingerencję człowieka.

Eljotowi raczej chodziło o to, że w warunkach naturalnych jest to niemożliwe. 

Ww gatunki są podejrzane i tego raczej nikt nie zaprzeczy. Same saulosy by się tak nie "upiększały" i jest to niestety dzieło człowieka. Polemizować można, ale moim zdaniem do niczego tutaj nie dojdziemy, dopuki ktoś z nas nie zaprzyjaźni się z kimś z największych hodowców. 

Gatunku tego nie należy moim zdaniem skreślać z listy kandydatów do obsady naszych zbiorników dla tego, że ciężko jest trafić na ryby dobrej jakości. Absolutnie nie! Jest to niewątpliwie jeden z piękniejszych mbuniaków i do tego ryba o świetnym charakterze, którą można dodać do prawie każdej obsady. Warto się postarać o zdobycie tych dziko wyglądających saulosów. Uwierzcie mi, że się da i nie trzeba mieć wcale dobrych kontaktów. Dla kogoś, kto za bardzo się nie interesuje tematem nie ma to znaczenia. Kupi sobie Corale i będzie się cieszył. Są również osoby, którym bardziej się podoba Coral. To jest ich zdanie i w żadnym wypadku tego nie neguję.

Natomiast osoby, które cenią sobie te naturalnie wyglądające saulosy są w stanie sprawić, że będą dostępne coraz częściej dzięki temu forum, odrobinie własnych chęci no i jakiegoś kotnika. Do roboty! ?

Opublikowano
10 minut temu, demasoni napisał:

Tego gościa na focie nr 1 już niektórzy znają :):)  :) i powtarzalność wzoru u jego dzieciaków jest dosyć wysoka - na poziomie 50 - 70 % - w zależności od połączenia z daną samicą. Reszta, to selekcja ... 

s1.jpg

ss.jpg

Rewelacja!!! 

Tutaj mój maluch ze Szwecji i samiec alfa, ale nie jestem pewny pochodzenia, bo kupowałem z 3 różnych źródeł. 

IMG_20170510_174019_01.jpg

IMG_20170509_122634_01.jpg

IMG_20170509_122220_01_01.jpg

Opublikowano
58 minut temu, suricade napisał:

Demasoni w jakim wieku u maluchów widać wzór pasków ? Nie chodzi o wyraźne wybarwienie tylko sam zarys wzoru.

U miesięcznych pasy już widać wyraźnie, ale wiadomo - pasy, to nie wszystko ... :) 

przemo-h - ten maluch - bajka ... :) 

• Dziękuję 1