Baba Yaga Opublikowano 4 Maja 2017 #1 Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) Witam Bardzo proszę o pomoc w poprawie obsady. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak: Labidochromis caeruleus ''Yellow'' Maylandia estherae ''Red'' Cynotilapia afra coube Pseudotropheus demasoni Labeotropheus trewavasae Pseudotropheus acei Akwarium 720 l (200x60x60) Ilościowo też do redukcji gdyż większość jest młodziutka Edytowane 4 Maja 2017 przez anna
Andrzej Głuszyca Opublikowano 4 Maja 2017 #2 Opublikowano 4 Maja 2017 ..dopisz jakie są układy haremowe.
MatiK Opublikowano 4 Maja 2017 #3 Opublikowano 4 Maja 2017 A jaki jest litraż przede wszystkim? No i w którą stronę chcesz iść, tą bardziej roślinożerną, trochę bardziej po środku, czy w mięsożerną? Niestety masz totalny misz-masz więc musisz się określić
Baba Yaga Opublikowano 4 Maja 2017 Autor #4 Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) 41 minut temu, AndrzejWalb napisał: ..dopisz jakie są układy haremowe. Jeszcze nie ma układów gdyż większość jet młodziutka. Dorosłe są tylko redy 6 szt. I yellowy 1+4 i dodatkowo 10-12 młodych.Reszta jest po kilkanaście sztuk 12 minut temu, MatiK napisał: A jaki jest litraż przede wszystkim? No i w którą stronę chcesz iść, tą bardziej roślinożerną, trochę bardziej po środku, czy w mięsożerną? Niestety masz totalny misz-masz więc musisz się określić Najbardziej zależy mi żeby zostawić demasoni i acei.....Demasoni mam 20 szt a acei 12. Akwarium 720 l - już dopisałam Edytowane 4 Maja 2017 przez anna
MatiK Opublikowano 4 Maja 2017 #5 Opublikowano 4 Maja 2017 W takim razie na pewno musisz oddać Labidochromis Caeruleus. Cobue i Redy mogłyby być, ale ze względu na Demasoni, które są dość delikatne powinnaś dobierać raczej roślinne pokarmy i tylko sporadycznie urozmaicać im menu czymś "mięsnym".
Baba Yaga Opublikowano 4 Maja 2017 Autor #6 Opublikowano 4 Maja 2017 Czy możesz w takim razie zaproponować mi coś zamiast Yellow do tej obsady? Jesśli chodzi o Coube to przyznam,że chciałabym zostawić.....
MatiK Opublikowano 4 Maja 2017 #7 Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) Naturalnie nasuwa mi się Chindongo Saulosi. Zgadza się dietetycznie, no i samice kolorystycznie zastąpią Labidochromisy. Jedyne co może być ryzykowne to dość terytorialny samiec, który będzie podobny do Demasoni co może powodować pewne zwady. Cobue mogłoby być, ale chyba bym się nie zdecydował trzymać ich w takim towarzystwie, Redy podobnie. Edytowane 4 Maja 2017 przez MatiK
Baba Yaga Opublikowano 4 Maja 2017 Autor #8 Opublikowano 4 Maja 2017 Saulosi odpada. Nie widzę ich przy moich Demasoni.... ?
Bezprym Opublikowano 4 Maja 2017 #9 Opublikowano 4 Maja 2017 To może Metriaclima Msobo Magunga Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
pozner Opublikowano 4 Maja 2017 #10 Opublikowano 4 Maja 2017 Możesz zamiast saulosi dobrać Melanochromis interruptus lub Metriaclimy sp. membe deep.
Rekomendowane odpowiedzi