PitBull Opublikowano 4 Maja 2017 Autor #21 Opublikowano 4 Maja 2017 Jakimś innym gatunkiem z Tan-malu mogę je zastąpić ewentualnie?
tom77 Opublikowano 4 Maja 2017 #22 Opublikowano 4 Maja 2017 Ja bym na razie zostawił cztery gatunki. Chwila na podrośnięcie mniej asertywnych Lethrinopsów i "torpedowatych" Copadichromisów. Czas dla Ciebie na podjęcie ostatecznej decyzji. Rezerwa miejsca jak za miesiąc zakochasz się w następnym gatunku. 1
PitBull Opublikowano 5 Maja 2017 Autor #23 Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) A jak bym się uparł i jednak chciał coś wybrać:) Może nie od razu kupować ale chociaż popatrzeć w czym mogę wybierać. Jako, że to moja pierwsza obsada wolę sam nie podejmować decyzji. Te Mdoki moge być w układzie 4 samce , 3 samice? Edytowane 5 Maja 2017 przez PitBull
pozner Opublikowano 5 Maja 2017 #24 Opublikowano 5 Maja 2017 Mdok czym więcej, tym lepiej. Może zamiast Namalenje zastanów się nad Otopharynx tetrastigma lub Tramitichromis intermedius. W ofercie TM jest coś podobnego do Namalenje, czyli C. spec. Maisoni, ale drogie, po 116zł.
PitBull Opublikowano 5 Maja 2017 Autor #25 Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) dzięki wielkie. Otopharynx tetrastigma lub Tramitichromis intermedius w jakim układzie? Edytowane 5 Maja 2017 przez PitBull
pozner Opublikowano 5 Maja 2017 #26 Opublikowano 5 Maja 2017 Tetrastigma może być wielosamcowo. Nie wiem jak Tramitichromis, ale wydaje mi się, że też.
PitBull Opublikowano 17 Maja 2017 Autor #27 Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) W Tan-malu zamiast wyżej wymienionej obsady zaproponowano mi od ręki taką: Lethrinops lethrinus Copadichromis borleyi red fin Labidochromis careulueus yellow Otopharynx lithobathes sulphur head do tego dorzuciłbym Placidochromis phenochilus Mdoka . Co sądzicie o takiej obsadzie? Edytowane 17 Maja 2017 przez PitBull
pozner Opublikowano 17 Maja 2017 #28 Opublikowano 17 Maja 2017 Lethrinopsa bym z tego wyłączył. Reszta może być.
tom77 Opublikowano 17 Maja 2017 #29 Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Godzinę temu, PitBull napisał: do tego dorzuciłbym Placidochromis phenochilus Mdoka . Co sądzicie o takiej obsadzie? Do stada Mdok (A1) dorzuciłbym po haremie (jeśli Ci pasują): B7/ Lethrinops lethrinus C1/ Copadichromis borleyi red fin D1/ Labidochromis careulueus yellow E8/ Otopharynx lithobathes sulphur head W przeczytaj post nr 36 Dnia 11.09.2016 o 00:38, tom77 napisał: B7/ Lethrinops lethrinus (grzebacz, mięsożerny, samice brzydkie, samiec 18cm) – 1+3 Propozycja harisimie'go opisana przez niego w poście nr 36. Jeśli ktoś chce lethrinopsa w towarzystkie silniejszych gatunków Non-mbuna - to jest to dobry wybór. "silniejszych" to nie znaczy roślinolubnych Protomelasów (bez przesady) - piszę tylko na wszelki wypadek. Mniejsze gatunki Lethrinopsów raczej się nie nadają do tego zestawu. Edytowane 17 Maja 2017 przez tom77 wszelki wypadek
PitBull Opublikowano 19 Maja 2017 Autor #30 Opublikowano 19 Maja 2017 Czy w takim razie taki układ byłby dobry? Lethrinops lethrinus 1+3 Copadichromis borleyi red fin 2+3 Labidochromis careulueus yellow 1+4 Otopharynx lithobathes sulphur head 6 szt Placidochromis phenochilus Mdoka 4+3
Rekomendowane odpowiedzi