Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie jaką obsadę z drapieżników można umieścić w 200x50x50?

Tak żeby nie wyglądała jak sardynki w puszce i żeby nie pływała tylko jedna ryba z braku miejsca. Co ważne, by było też estetycznie - "kolorowo" a nie szaro. Zdaje sobie sprawę że tylko samce są kolorowe

Opublikowano

A ja jednak bym coś wpóścił z mniejszych predatorów typu

Exochromis anagenys 1+4

Lichnochromis acuticeps 1+2

Sceanochromis Fryeri 1+2

Mylochromis Gracilis 1+2

O czym Timi wspomina to jak najbardziej dać dużą Mbune i będzie bajka, ewentualnie mix mbuny z non mbuną. 

Opublikowano
7 minut temu, PWRXerXes napisał:

Sceanochromis Fryeri jest świetny;) ale czy to na pewno rybozer?:p wygląda niewinnie xd

Najbardziej krwożerczy z całej obsady ;)

Opublikowano

Moim zdaniem to od 250/70/60h, ale wszystko z głową trzeba dobierać jeśli chodzi o obsadę. Te które zaproponowałem to są trochę mniejsze drapieżniki i może nawet spokojniejsze. 

Opublikowano

Ze tak zapytam o tą krwiozerczosc sciaenochromis fryeri, polega ona na zjadaniu wylęgu ryb czy byłby w stanie np samice gupika chapsnac?

Nie jestem zwolennikiem karmienia żywcem po prostu chciałbym mieć rybę która jest do tego zdolna. Ctenolucius hujeta karmilem filetem zwyczajnie:)

Opublikowano

Ogólnie frejek to pierdoła, raczej to spokojna ryba. Swoją wiedzę opieram na teorii bo nigdy nie miałem drapieżników i tak delikatnie się nimi interesowałem. Ogólnie koledzy którzy mają predatory to karmią stynkami. 

Opublikowano

Nimbochromis fuscoteaniatus albo livingstonii to już drapiezniki? Czy dopiero mówiąc np o tyrannochromis macie na myśli predatory? To jest płynny podział czy jest jakas jasna granica, to jest rybozer a to nie?