miech Opublikowano 23 Marca 2017 #1 Opublikowano 23 Marca 2017 Witam ponownie Po sprzedaniu starej obsady tj. Acei, Yellow, Fire Fish, Sciaenochromis zamierzam zakupić nowe ryby akwarium ma 450l i wymiary jak w temacie 150x60x50 cm Pierwszym gatunkiem jaki chce aby tam zagościł jest DIMIDIOCHROMIS COMPRESSICEPS i szukam obsady pod tą rybę oraz aby ryby rosły większe niż te które miałem wcześniej (zawsze mi się podobały duże ryby) dodatkowo aby było coś koloru żółtego, czerwonego itp. Z góry dzięki za pomoc
stan Opublikowano 23 Marca 2017 #2 Opublikowano 23 Marca 2017 To akwarium jest za małe na dimidiochromis compressiceps. Lepiej zapodac coś z średniej nonmbuna.
miech Opublikowano 23 Marca 2017 Autor #3 Opublikowano 23 Marca 2017 (edytowane) 4 minuty temu, stan napisał: To akwarium jest za małe na dimidiochromis compressiceps. Lepiej zapodac coś z średniej nonmbuna. stan co proponujesz? właśnie Twoje d. compressiceps były dla mnie natchnieniem Myślałem aby kupić Acary, ale jednak jakoś to nie jest to co mnie kręci mimo wszystko nadal pyszczaki tylko coś większego Edytowane 23 Marca 2017 przez miech
stan Opublikowano 23 Marca 2017 #4 Opublikowano 23 Marca 2017 Jeżeli chodzi o non mbuna to Ci nie pomogę bo tych ryb nie pielęgnowałem (oprócz kilku gatunków). A na drapieżniki to akwarium się nie nadaje.
Stepn Opublikowano 23 Marca 2017 #5 Opublikowano 23 Marca 2017 To akwarium jest w sam raz na typowe Utaka
miech Opublikowano 24 Marca 2017 Autor #6 Opublikowano 24 Marca 2017 21 godzin temu, Stepn napisał: To akwarium jest w sam raz na typowe Utaka Stepn co byś proponował aby zrobić kolorowo ?
Stepn Opublikowano 24 Marca 2017 #7 Opublikowano 24 Marca 2017 Copadichromis trewavasae Chizumulu, C. borleyi kadango red fin, Placidochromis johnstoni yellow, Otopharynx ovatus, Lethrinops albus. Coś z tych
Stepn Opublikowano 24 Marca 2017 #8 Opublikowano 24 Marca 2017 A i jeszcze Protomelas sp. "Spilonotus Tanzania"
tom77 Opublikowano 24 Marca 2017 #9 Opublikowano 24 Marca 2017 4 godziny temu, miech napisał: Stepn co byś proponował aby zrobić kolorowo ? Co prawda nie jestem Stepnem, ale może by tak: A3/ Placidochromis phenochilus Mdoka white lips (wyjadacz towarzyszący kopaczom (raczej bliżej dna)) – samce i samice niebieskie B4/ Copadichromis trewavasae (toniowiec) – samiec głównie granatowy, samice brzydkie C1/ Labidochromis caeruleus (skalniak) – samce i samice żółte lub podobna obsada z artykułu:
piotriola Opublikowano 25 Marca 2017 #10 Opublikowano 25 Marca 2017 Protomelas Namalenje Aulonocara Baenschi Placidochromis Phenochilus Tanzania Pierwsza ryba wpada w kolor czerwony, druga żółta i niebieska samice raczej szare i ustępują urodą samcom.
Rekomendowane odpowiedzi