spiochu Opublikowano 24 Kwietnia 2017 #241 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Flexi już ktoś stosował na forum, więc bez problemu. Minimalna spoina jak przy Classic i Crystal. Wysłane z telefonu Cytuj
pozner Opublikowano 24 Kwietnia 2017 #242 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, luck83 napisał: Rozumiem, że wiesz lepiej niż ja, czy czytałem, czy nie czytałem w ogóle, czy też ominąłem coś w treści? Przepraszam, ale swoje błędy poniosłem już konsekwencje, więc dodatkowe komentarze w tonie jak wyżej są mi zupełnie zbędne. Wiem, bo gdybyś przeczytał, to nie zastosowałbyś ani pianki, ani tego kleju. A konsekwencje poniosły Twoje ryby, nie Ty. Zamiast się obrażać, ogarnij się, bo Twój brak dociekliwości i zbywanie tego na innych jest porażający. Teraz kol. spiochu podpowiada Ci z klejem, chociaż sam byś to znalazł w charakterystyce produktu. 1 godzinę temu, luck83 napisał: Jeden wybiera klejoną folię, inny pakuje styropian i smaruje zaprawą, jeszcze inny klei łupki. Pozostawmy subiektywne preferencje na boku... Zadałem pytanie, o rozwiązanie klejenia łupków do szyby w kontekście technicznym. Kolejny przykład. Wystarczy wpisać w naszą wyszukiwarkę hasło "tło z łupków" i wyskakuje Ci 9 stron wyników. Nie odkrywasz Ameryki, nie jesteś pierwszy, który robi takie tło. Wystarczy poszukać i podpytać osoby, które takie tło mają. Z takim podejściem kolego to co chwila będziesz dokupywał ryby. Pozdrawiam i miłego dnia. Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez pozner Cytuj
luck83 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor #244 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Rybka w kuble pływa bez żadnych oznak zatrucia niezmiennie od wczesnego rana , wygląda na to że trucizny nie ma w/na sprzęcie, wężach itp. Czas zająć się baniakiem i pozbyć się Mamuta. Cytuj
spiochu Opublikowano 24 Kwietnia 2017 #245 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Drugi etap to jak rozumiem pozbycie się kleju, odkażenie akwa, zalanie wodą i znów wpuszczenie rybki? Wysłane z telefonu Cytuj
luck83 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor #246 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Tak. Kleju już się pozbyłem skrobakiem, poszło bezproblemowo. Teraz umyje acetonem, octem, a następnie 2-3 płukania woda z ustrojstwa. Niestety rybka musi zaistnieć w etapie nr 2. Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 24 Kwietnia 2017 #247 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Poczytaj tutaj : ..z acetonem bym uważał jednak. Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez AndrzejWalb Cytuj
suricade Opublikowano 24 Kwietnia 2017 #248 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Andrzej ma rację, aceton nie jest też obojętny dla zdrowia ... Dlaczgobchcesz płukać wodą filtrowaną przez ustrojtwo? Raczej dałabym silny strumień kranówy kilka razy do pełna i zostawić na kilka godzin. Cytuj
luck83 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor #249 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Henryk nieco wcześniej polecał właśnie aceton, a następnie ocet... Tak wygląda po zeskrobaniu Mamuta i po jednokrotnym umyciu woda z kranu. Cytuj
suricade Opublikowano 24 Kwietnia 2017 #250 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 http://archiwum.ciop.pl/11345.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi