Skocz do zawartości

Melanochromis Johanni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 2 samice i jednego samca Melanochromis johanni. Oprócz tego mam w akwarium 3 - 20 cm synodontisy(tylko nie wiem jaki gatunek, bo prawie wszystkie do siebie podobne). Samice na zmianę mają młode, w ogólnym akwarium wypuszczają po ok. 10 szt. Jedną inkubującą ikrę odłowiłem do kotnika i wypuściła 15 szt. Czym karmić młode i po jakim czasie mozna będzie wpuścić młode do dorosłych?

Opublikowano

Jakub - literowka ! MOINA ! :) Choc samymi mrozonkami bym nie karmil ! Ja podawalem normalnie spirulinke i malawi rozdrobnione w palcach, i raz na jakis czas moine i raz na jakis czas cyklopa (oczlika). Choc ponoc rownie dobre efekty przynosi Czarna Larwa Komara (nie testowalem wiec tylko ze slyszenia). Takie podrostki 2 cm spokojnie juz kryla i artemie szarpaly ;)

Choc ja mrozonki podawalem tylko jako uzupelnienie diety platkowo-granulkowej ;)

Kurde z suchych pokarmow jeszcze stosowalem cos z Tetry -- pomaranczowe

mini granulki... kurcze ale nie przypomne sobie ... pudelko stoi u rodzicow ;k

Opublikowano

Każdy mały pyszczak w środowisku naturalnym odżywia się planktonem. Mniejsze rybki zaczynają od bakteri, pierwotniaków, wrotków, wirków a potem stadia nauplialne lub zoea a następnie plankton. Dlatego do 2 cm długości polecam karmić tylko planktonem ponieważ jest to bardzo naturalne dla rybek.

Ps. Moina oczywiście napisałem Monia, może dlatego, że tak zwracam się do żony ;)

Opublikowano

Idąc za radą Jakuba, chciałem sprawdzić co to za mrożonka Monia. Wpisałem w Google "mrożonka MONIA", spróbujcie zobaczycie co wyszło. :shock: :oops: :D

Opublikowano
Idąc za radą Jakuba, chciałem sprawdzić co to za mrożonka Monia. Wpisałem w Google "mrożonka MONIA", spróbujcie zobaczycie co wyszło. :shock: :oops: :D

Moina oczywiście napisałem Monia, może dlatego, że tak zwracam się do żony

al ta mrożonka to MOINA :wink: