Skocz do zawartości

Pokarmy do obsady

Tobikos

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 17.03.2017 o 08:40, Tobikos napisał:

Witam od jakiegoś czasu zaobserwowałem pojawiające się od czasu do czasu białe nitkowane odchody co może być przyczyną?

...najprawdopodobniej przyczyna tkwi w przekarmianiu i złym podawaniu pokarmu. Tę porcje co pokazujesz na dłoni to ja chyba w ciągu tygodnia tyle nie daję.

18 godzin temu, Tobikos napisał:

Tropical spirulina, Tropical dalio te na bazie czosnku, sera wybarwiajace

...nie piszesz ile razy dziennie czy ile razy w tygodniu podajesz "sera wybarwiające". One są wysoko proteinowe. Ja bym je podawał z dwa razy w tygodniu. Możesz go zastąpić pokarmem premium ,który jest świetnie zbilansowany typu NLS czy NorthFin Cichlid i Veggie. Wtedy nie będziesz miał potrzeby podawania pokarmu wybarwiającego. A jeżeli już to bardzo ostrożnie.

Tak jak Ci Henryk napisał; głodówka i ogranicz karmienie a szczególnie ten wybarwiający.

Poczytaj to co napisał Karol:

..dla pełnego obrazu poczytaj i tutaj:

http://forum.klub-malawi.pl/forum/32-żywienie/

Edytowane przez AndrzejWalb

11 godzin temu, AndrzejWalb napisał:

...najprawdopodobniej przyczyna tkwi w przekarmianiu i złym podawaniu pokarmu. Tę porcje co pokazujesz na dłoni to ja chyba w ciągu tygodnia tyle nie daję.

...nie piszesz ile razy dziennie czy ile razy w tygodniu podajesz "sera wybarwiające". One są wysoko proteinowe. Ja bym je podawał z dwa razy w tygodniu. Możesz go zastąpić pokarmem premium ,który jest świetnie zbilansowany typu NLS czy NorthFin Cichlid i Veggie. Wtedy nie będziesz miał potrzeby podawania pokarmu wybarwiającego. A jeżeli już to bardzo ostrożnie.

Tak jak Ci Henryk napisał; głodówka i ogranicz karmienie a szczególnie ten wybarwiający.

Poczytaj to co napisał Karol:

..dla pełnego obrazu poczytaj i tutaj:

http://forum.klub-malawi.pl/forum/32-żywienie/

Wybarwiający raz w tygodniu daje. Mógłbyś mi wysłać podobne zdjęcie tylko z ilością jaką ty podajesz?

16 minut temu, Tobikos napisał:

Mógłbyś mi wysłać podobne zdjęcie tylko z ilością jaką ty podajesz?

..dla porównania dodałem dwa ziarenka ziela angielskiego. Taką dawkę podaję dwa razy dziennie. Ryby rosną ,są wybarwione.

DSC_2347.JPG

DSC_2346.JPG

Edytowane przez AndrzejWalb

44 minuty temu, Tobikos napisał:

http://fishmagic.pl/produkt/mix-m-wybarwiajacy-spirulina/

Czy ten pokarm będzie odpowiedni?

Szukam tych NorthFin Cichlid i nie wiem gdzie mogę dostać. 

North Fin nie ma u nas w handlu, sprowadzał je jeden z forumowiczów. New Life spectrum jest na allegro https://allegro.pl/zwierzeta-1528?string=new life specrum cichlid&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-hou-1-2-0203

Pokarmy od Fishmagic tez maja dobrą opinię, możesz do niego napisać (jest forumowiczem) a jeszcze lepiej zadzwoń, dobierze odpowiednią mieszankę dla Twoich ryb.

Godzinę temu, Tobikos napisał:

Szukam tych NorthFin Cichlid i nie wiem gdzie mogę dostać. 

Przecież ci pisałem w sprawie Nortfin - napisz do kolegi Karola nick Mortis - czytasz czy tylko przeglądasz  te forum.

Jak Agnieszka pisze mozesz zamówić u FishMagic  ale ta spirulinę Tropicala możesz spokojnie skarmić - d-alio tylko razz na 2 tygodnie a wybarwiający tylko raz w tygodniu .

Podstawowe to tyle ile masz na dłoni Andrzeja - szczególnie te granulaty premium łatwo przekarmić.

Ja mogę Ci jeszcze polecić Naturefood Supreme Plant jako podstawowy i ten pokarm może być jedynym pokarmem podawanym Twoim rybom w sposób ciągły. Jeśli jeszcze chcesz ten wybarwiający, to jest Naturefood Premium Color i jego możesz podawać raz w tygodniu. D-alio, tak jak Ci napisano.

Nie polecajcie pokarmów niedostępnych na naszym rynku. Kolega musi mieć stałe pokarmy, a nie od okazji do okazji. Jak będzie chciał spróbować z Northfin, to zamówi u Karola przy następnej akcji.