Zinitoto Opublikowano 12 Marca 2017 #1 Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) Witam, zamówilem i odebrałen pierwszy raz ryby kurierem z znanej firmy ale to już mniej ważne jakiej nie po to tu piszę. Chciałbym się zapytać doświadczonych hodowców czy są to ryby na sterydach.. mają ok. 4-5cm martwi mnie że już dostają koloru i mają spiczaste płetwy odbytowe Edytowane 12 Marca 2017 przez Zinitoto
Andrzej Głuszyca Opublikowano 12 Marca 2017 #2 Opublikowano 12 Marca 2017 ...przeniosłem do innego działu.
piotriola Opublikowano 13 Marca 2017 #3 Opublikowano 13 Marca 2017 Szpiczaste płetwy mają samce. Zobacz samiec 5 cm i samica 4 cm. 1
pozner Opublikowano 13 Marca 2017 #4 Opublikowano 13 Marca 2017 Na sterydach to i samice by były kolorowe.
Bezprym Opublikowano 13 Marca 2017 #5 Opublikowano 13 Marca 2017 Spoko kolego, rybkami od tego sprzedawcy nie będziesz zawiedziony. Z początku też nieufnie się moim rybkom przyglądałem a później napatrzyć się nie mogłem. Tylko mam żal do niego że sprzedał mi wiecej samców niż samicWysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Zinitoto Opublikowano 13 Marca 2017 Autor #6 Opublikowano 13 Marca 2017 No właśnie mowil ze plci nie widać... a dostałem co najmniej 10 samców i moze 5 samic... pytam bo mam jesZcze f1 blue neon undo i o wiele większe.. i jesZcze są srebrne lekko żółte.. a red rubin dopiero przy 6cm zaczynaly się wybarwiac a piękno zaczynają pokazywać przy 8cm ...
krzysiutoja Opublikowano 13 Marca 2017 #7 Opublikowano 13 Marca 2017 Szczerze mówiąc nic tu niepokojącego nie widać W non mbuna ryby trzymane osobno bardzo wcześnie się wybarwiają , inna sprawa jest gdy ryba jest trzymana z większymi rybami a i jest możliwe że dany gat nigdy się nie wybarwi .Ten ma około 10 i jeszcze mu trochę brakuje do pełnego wybarwienia samica z 6 cm
Zinitoto Opublikowano 13 Marca 2017 Autor #8 Opublikowano 13 Marca 2017 tak wygląda najlepiej wybarwiony samczyk , dzięki za fachową odpowiedz. Duzo się słyszy o aulonkach na sterydach dlatego chciałem się zapytać bardziej doświadczonych hodowców. Szkoda tylko ze ball samców ale taki urok jak się zamawia ryby, kazdy patrzy wypchnąć swój towar. 1
krzysiutoja Opublikowano 13 Marca 2017 #9 Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) Te na sterydach to raczej import z Azji . W Polsce można spotkać te moczone ale coraz rzadziej ten szał na super czerwone na szczęście miną chyba ludzie robią się bardziej uświadomieni Edytowane 13 Marca 2017 przez krzysiutoja
krzysiutoja Opublikowano 13 Marca 2017 #10 Opublikowano 13 Marca 2017 1 godzinę temu, Zinitoto napisał: No właśnie mowil ze plci nie widać... a dostałem co najmniej 10 samców i moze 5 samic... pytam bo mam jesZcze f1 blue neon undo i o wiele większe.. i jesZcze są srebrne lekko żółte.. a red rubin dopiero przy 6cm zaczynaly się wybarwiac a piękno zaczynają pokazywać przy 8cm ... samice undu są ciemne
Rekomendowane odpowiedzi