Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, Mortis napisał:

Wiesz może trochę zmniejsz docelową obsadę bo może być za tłoczno... ale to w przyszłości. Osobiście uszczupliłbym samice Maisona i Acei,  bo przy Acei nie masz dymorfizmu płciowego. 

A jakie haremy w takim razie byś proponował ? Maison pewnie 1+3 ? a Acei jak, może 2+4 ?

10 minut temu, przemo-h napisał:

@Kubeqdla czego odpuściłeś te Melano? ?

Niech ci będzie, kulfon też fajny?. OB urozmaicą obsadę.

Pewnie że fajny :) Tak mi się spodobały kulfony że zapragnąłem je też w moim baniaku

Odpuściłem Melano bo jest bardziej w stronę mięsnej dietki, a reszta obsady mimo iż wszystkożerna to ponoć bardziej w stronę roślinnego żywienia się skłania więc Kulfon lepiej się wpasuje :)

Godzinę temu, Bezprym napisał:

Skontaktuj się z Dr. Pawlakirm w Toruniu w sprawie Msobo

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

A czy  Dr. Pawlak wysyła ryby, czy tylko odbiór osobisty ?

Opublikowano
1 minutę temu, Mortis napisał:

Tak to widzę. 

W takim razie tak też uczynię :)

Wychodziło by wtedy że byłyby docelowo Maisony 4szt, Kulfony 5 szt, Acei 6szt, Msobo 1+5 lub 2+6 chyba że to już za dużo.

Wychodzi 21 lub 23 ryby w 420l wody.

Opublikowano
21 minut temu, Kubeq napisał:

A czy  Dr. Pawlak wysyła ryby, czy tylko odbiór osobisty ?

podpinam się do pytania.

Opublikowano

Pawlak nie prowadził i chyba nadal nie prowadzi wysyłki ryb. Albo na giełdę do Łodzi trzeba jechać albo do niego do Torunia

Opublikowano

Dr Pawlak wysyłał ryby. Miałem kiedyś od niego 2 gatunki mbuny i 2 non-mbuny. Byłem zadowolony. Ryby odbierałem w Warszawie. Skoro wysyłał kiedyś, to raczej wysyła nadal.

Opublikowano

Kontaktowałem się z Dr.Pawlakiem w tym tygodniu. Wysyła ryby przesyłką konduktorską PKP przy bezpośrednim połączeniu bodajże z Bydgoszczą.

Opublikowano
Godzinę temu, Kubeq napisał:

W takim razie tak też uczynię :)

Wychodziło by wtedy że byłyby docelowo Maisony 4szt, Kulfony 5 szt, Acei 6szt, Msobo 1+5 lub 2+6 chyba że to już za dużo.

Wychodzi 21 lub 23 ryby w 420l wody.

No tak do 20 szt by było ok. Pewnie w międzyczasie się zredukują. Czas pokaże jak się ta obsada ułoży. Będziesz obserwował i działał jak coś nie będzie pasowało. 

Opublikowano
20 minut temu, tottinho10 napisał:

Kontaktowałem się z Dr.Pawlakiem w tym tygodniu. Wysyła ryby przesyłką konduktorską PKP przy bezpośrednim połączeniu bodajże z Bydgoszczą.

W jaki sposób można się z Dr. Pawlakiem skontaktować ?