Żalik Opublikowano 3 Marca 2017 #1 Opublikowano 3 Marca 2017 Cześć nie dawno pytałem jakie ryby do mojego akwa 120x45x50 wybrałem dwa gatunki ,,Hara" i ,,Saulosi" niestety dowiedziałem się że Hara słabo się rozmnaża . Więc tutaj pytanie jakie Pysie mogły by być z Saulosi, dodatkowo które dobrze się rozmnażają ? Pozdrawiam
Pumba Opublikowano 3 Marca 2017 #2 Opublikowano 3 Marca 2017 Nie masz pojęcia jakie ryby możesz trzymać w swoim akwarium a pytasz o gatunki mocno rozmnażalne ? Szkoda ryb 1
Żalik Opublikowano 3 Marca 2017 Autor #5 Opublikowano 3 Marca 2017 Źle mnie zrozumieliście Miałem już Malawi ponownie wracam do tego biotopu Chodzi tutaj mi o to że lubię obserwować i odchowywać młode , a patrząc jak wcześniej już miałem młode do zarobki i tak zerowe
pozner Opublikowano 3 Marca 2017 #7 Opublikowano 3 Marca 2017 Godzinę temu, Żalik napisał: Chodzi tutaj mi o to że lubię obserwować i odchowywać młode A potem je sprzedawać? To jest rozpowszechnianie chowu wsobnego, a to tutaj nie jest pochwalane. Chcesz hodować pyszczaki, to kup ryby z odłowu. Jeśli tego nie pochwalasz, to kup gdzie indziej samce, a gdzie indziej samice. To jest moja pomoc.
Żalik Opublikowano 3 Marca 2017 Autor #8 Opublikowano 3 Marca 2017 Ryby mam zamiar kupić z FishMagic co o tym myślisz ?
pozner Opublikowano 3 Marca 2017 #9 Opublikowano 3 Marca 2017 Chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Czy z FM, czy z innego źródła, chcesz kupić ryby spokrewnione ze sobą i rozmnażając je będziesz prowadził chów wsobny. To degeneruje gatunek. Napisałem Ci co powinieneś zrobić, żeby wszystko było prawidłowe. Gatunek w tym wypadku nie ma znaczenia. Każdy można rozmnożyć, a czy Ci się to uda, zależy od Twoich zabiegów i szczęścia.
Żalik Opublikowano 3 Marca 2017 Autor #10 Opublikowano 3 Marca 2017 Wiem o co ci chodzi Tak jak z ssakami Samiec nie może być bratem ojcem wujkiem samicy bo młode nie będą zdrowe . Bardzo dobrze cię rozumiem Pytam jaki gatunek będzie nadawał się do mojego litraż i który nie jest trudny w rozmnożeniu , i jaki będzie mógł być z Saulosi Jak młode by się wybarwiły samce by były sprzedane i kupić od kogoś innego samczyki .
Rekomendowane odpowiedzi