Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:D Lenek- to mnie naprawde bardzo cieszy...czekam na Twoje wyniki bo sledze juz długo forum i jestem ciekaw Twojego finałowego tła...powoli biore sie za swoje, wczoraj zakupiłem styropian, ceresit tez juz mam tylko wczoraj robiłem tuning szafki i nie mialem czasu...moze dzis juz zaczne dlubac ale tak naprawde to boje sie jak skurczybyk bo moge sie szybko wkurzyć i tyle z tego bedzie....miej mnie prosze na uwadze z ta farba...powodzenia i pozdrawiam....jak masz jakies opisowe relacje i porady-fotki co i jak (dosłownie wszystko...mocowanie deszczownicy itd.) to kopsnij mi na rumun_69@interia.pl POZDRO 8)
Opublikowano

Z nudów wyciąłem 2 duże otoczaki i "sprawnie" je połączyłem. Pomalowałem na czarno, zrobiłem zabudowe filtra i... nawet fajnie to wyszło, tylko czekam do 18 stycznia, aż pojadę do Krakowa i kupię biały akryl (aby powstał szary :wink: ), bo te czarne otoczaki jakieś takie nienaturalne. :lol: Farbę mogę odsprzedać jak mi zostanie, ale nie prędziej jak przed 18-stym.

Opublikowano

Lenek-ja sie pisze na ta farbe ale jakie masz kolory? i zeby mi jej starczylo na ok 2 metry kwadratowe pow. bo akwarium mam 450l.... 8)

POZDRO i informuj jak skonczysz swoje...chyba beda fotki? :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich.

Od kilku dni sledzę forum po długiej przerwie i tak pytam po troszku co i jak ,mam do was pytanie.

Wczoraj czytałem w serwisie o budowie tła z styropianu,pianki poliuretynowej i styroduru itd.

Czy tym ceresitem to maluje sie całą konstrukcję tła ,chodzi od strony szyby czy tylko przód i jak to w praktyce pyski pływają i wszystko jest OK?

Opublikowano

Można tylko od przodu a można całe. Lepiej jednak tyłu nie malować, gdyż lepiej przylega do szyby i nie ma wtedy szczelin. Polecam nie malować.

Pozdrawiam.

PS. poszukaj jescze na forum - jest tu wiele opisów.

Opublikowano

Dięki ,poszukam teraz opisów i poczytam o tym bo muszę zrobić sobie takie tło chciałem kupić ale drogie w Szczecinie u Niedzielskich cena od 900zł. do 1800zł.

Dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano
....o tym bo muszę zrobić sobie takie tło chciałem kupić ale drogie w Szczecinie u Niedzielskich cena od 900zł. do 1800zł.

.......

Niedzielscy to maja tak kosmiczne ceny ze głowa mała praktycznie wszystko co jest u nich można kupić dwa razy taniej w jakims sklepie netowym.

Opublikowano

Tak to szczera prawda, Mars powiedz mi czy styropian nie utlenia sie w wodzie, czy on jest bezpieczny dla ryb, bo na styropianie się wykleja całe tło i obawiam się o moje pyszczaki , a bez tła te akwa wygląda wiadomo jak.

Dzięki i miłego dzionka życzę.