Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładna nazwa farby Faust to FAUST, zdecydowanie wystarczy Ci puszeczka 300ml

Opublikowano

Ale gdzieś czytałem, że to: Emalia Akrylowa Faust, więc chciałem się tylko upewnić. Ile kosztuje taka puszka ? Potrzebuję trochę więcej, ponieważ chciałbym też pomalować otoczaki - brzydko wyglądałyby takie kolorowe. :wink:

Opublikowano

Faust to nazwa producenta -- tak jak Dulux etc.

Ja uzywalem akrylu ekologicznego Fausta... nie pamietam juz cen ale bylo to cos kolo 14-15 zl za jakas tam puszke...

P.s Tylko bierz mat ;]

P.s2 Mimo, ze to akryl to jednak po 4 latach kolory wyblakly na moim tle -- w miejsach gdzie poroslo mikrozorium sa zdecydowanie mocniejsze... Woda, oswietlenie zapewne mialo jakis wplyw. Dzis zabezpieczylbym tlo jakas zywica z atestem PZH do kontaktu z woda pitna, nie dla ochrony przed ewentualnym uwalnianiem jakis szkodliwych substancji, ale przed chocby wyblaknieciem kolorow...

P.s3 Mocno sie zastanawiam nad tym jak beda wygladaly otoczaki po dluzszym pobycie w akwa...

Opublikowano

Zakupiłem dwie małe puszki tej farby - czarny mat i brązowy. Nazwa była taka: Faust emalia barwna akrylowa, więc myślę, że to ta farba.

Ps. Malować tym kolorowe otoczaki, tak aby były pod kolor tła ??

Opublikowano

Ja bym nie malował. Jeszcze zacznie się łuszczyć, gdzieś coś stukniesz i będzie problem. Z resztą glony zrobią swoje :wink: