Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich,  jest to mój pierwszy post na forum. 

Mam harem Red Redów  i z jednego miotu mam 2 całkiem czarne maluchy. 

Spotkaliście się kiedyś z takimi rybami.  

Edytowane przez Mateusz
Opublikowano

No wiem że są odmiany barwne. Moje to te najpopularniejsze z białym samcem i pomarańczowa samicą. Samica która wydała młode ma czarną plamke na płetwie. A młode są normalne jak zawsze tylko 2 sztuki całkiem czarne. Pewnie to jakaś mutacja tylko ciekawi mnie czy często się to zdarza. 

Opublikowano (edytowane)

To nie mutacja, niektóre odmiany mają takie potomstwo. Wpisz w necie Metriaclima red red  znajdziesz wiele podobnych młodych.

Napisz jakie masz ph w akwarium

Edytowane przez piotriola
połączony post
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

http://www.akwarysta.eu/index.php/opisy-ryb/414-maylandia-estherae-red-blue-metriaclima-estherae-red-blue

To odmiana niegdyś bardzo popularna , hodowałem ją . Młode są ciemne ale nie można powiedzieć że czarne ( no prawie :) ). Jedno jest pewne , te ciemne to samce a jasne samice , z tego co pamiętam można było nieco sterować tym podziałem temperaturą chowu ( tak to zapamiętałem ) . Z czasem samce stają się coraz jaśniejsze aż przechodzą w jasny błękit , prawie biel. Pozdrawiam.  Red-red i red-blue wycierają się między sobą gdy są w tym samym zbiorniku .

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam . tu na samym początku powinno paść pytanie co pływa z red redami? czytając i oglądając co popadnie o malawi żeby trochę łyknąć wiedzy .  dowiedziałem się ze samice przejmują młode od innych matek dla ochrony  swoich młodych . i to było w filmie z jeziora malawi.