Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sebastianie a jak ma się sprawa z wymiennymi ostrzami w Twoim Tunze, bo nie ukrywam, że przy piasku to i gąbką ciężko się pracuje, może przy jakiejś okazji napisze list do rodziny jako propozycja prezentu ;)

Opublikowano

Używam flipper max, który opisał spioch 

Z tym że mam mocniejszą wersje max 19 - 25 mm szyby 

Dał bym mu 4 na 5 bo czyści rewelacyjnie całość i w piachu, ale mam problemy z odwracaniem go o czym pisałem już... 

Opublikowano

36 minut temu, Pleziorro napisał:

Sebastianie a jak ma się sprawa z wymiennymi ostrzami w Twoim Tunze, bo nie ukrywam, że przy piasku to i gąbką ciężko się pracuje, może przy jakiejś okazji napisze list do rodziny jako propozycja prezentu ;)

Od początku pracuję na tym samym ostrzu i jak do tej pory jest OK. Nie rozglądałem się nawet za zapasowymi ale chyba warto zacząć bo nie wiadomo kiedy mogą się przydać. Uważam jednak, że pół roku na jednym ostrzu to bez problemu. Z tego co pamiętam to jedno ostrze można użyć dwa razy bo jest ono dwustronne.

Już znalazłem zapasy. Tragedii z ceną nie ma:

http://erybka.pl/product-pol-9535-Tunze-0220-155-Ostrza-stalowe.html

Opublikowano

ja również używam Tunze Magnet Care Long jedno słowo rewelacja. Od momentu kiedy go stosuje nie przybyłą mi ani jedna ryska czego nie mogę powiedzieć o gąbkach. Czyszczenie szyby 200x60 trwa 1-2 min.

Opublikowano
21 minut temu, JemioloSeba napisał:

Od początku pracuję na tym samym ostrzu i jak do tej pory jest OK. Nie rozglądałem się nawet za zapasowymi ale chyba warto zacząć bo nie wiadomo kiedy mogą się przydać. Uważam jednak, że pół roku na jednym ostrzu to bez problemu. Z tego co pamiętam to jedno ostrze można użyć dwa razy bo jest ono dwustronne.

Już znalazłem zapasy. Tragedii z ceną nie ma:

http://erybka.pl/product-pol-9535-Tunze-0220-155-Ostrza-stalowe.html

No tragedii nie ma, ale jeszcze dwa dodatkowe pytania :)

1. Czy w zestawie nie było 2 ostrzy z tworzywa ? taka informacja widnieje na stronie e-Rybka

2, Drugie jest właściwie połączone - czemu stalowe ? czy oryginalnie nie było z tworzywa ?

Opublikowano
2 minuty temu, Pleziorro napisał:

No tragedii nie ma, ale jeszcze dwa dodatkowe pytania :)

1. Czy w zestawie nie było 2 ostrzy z tworzywa ? taka informacja widnieje na stronie e-Rybka

2, Drugie jest właściwie połączone - czemu stalowe ? czy oryginalnie nie było z tworzywa ?

Nie wiem czy w opisie jest jakiś błąd czy nie ale ja dostałem jedno ostrze ale dwustronne (stalowe). Nie wiem o co chodzi z tymi ostrzami z tworzywa. Mam w pudełku zapasowe plastiki ale po co one to nie wiem.

Zmusiłeś mnie do poczytania o swoim sprzęcie i to jest tak:

Są ostrza plastikowe, które mam (2 komplety). Na nie można nałożyć dodatkowo ostrze stalowe (do trudniej usuwalnych glonów). Ja od początku używam stalowego.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Teraz, wojtekr napisał:

Sebastian, a samo Tunze sprawy nie załatwi? Konieczny jest jeszcze JBL do pełni szczęścia?

Załatwi. Kupiłem najpierw JBL później Tunze i dlatego mam dwa. JBL jest większy więc szybciej nim idzie ale Tunze równie dobrze czyści całe powierzchnie.