Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy bardzo dziękuję i żeby podsumować i zamknąć temat i tych ustaleń będę się trzymał:

1. P. Saulosi - kupuję 10 -12 czy więcej ... (ile po redukcji ... + ...)

2. Maingano - kupuję 4 - 5 (po redukcji 1+1)

3. P. acei - kupuję .... (po redukcji 8-10 w jakim układzie ... + ...)

Bo od niedzieli czeka mnie chyba duża dyskusja na temat narurowca, ogólnie filtracji no i start na WA

Opublikowano
30 minut temu, marcin73m napisał:

Marcinie, czy nie troszkę zbyt optymistycznie, jeśli chodzi o liczebność tego stada? ;) 150 cm długości to w zasadzie takie minimum dla tego gatunku, a to jednak spore rybsko, które lubi popływać. Moim skromnym zdaniem i 8 osobników ładnie wypełniłoby górę, a zbiornik nie zostałby przesadnie "zdominowany" liczebnie/objętościowo :P przez ten gatunek.. :) 

Faktem jest, że samce mogą osiągnąć całkiem pokaźne rozmiary (dorastają do 18 cm, choć u mnie największy miał w granicach 16 cm), ale samice są wyraźnie mniejsze. Ale oczywiście mniejsze stado też ładnie się będzie prezentować - każdy ma subiektywne poczucie estetyki i trochę inaczej może postrzegać kwestię ciasnoty w szklanej przestrzeni akwarystycznej, dlatego też decyzja należeć będzie do Kolegi - autora wątku :-)

25 minut temu, GERWO73 napisał:

Koledzy bardzo dziękuję i żeby podsumować i zamknąć temat i tych ustaleń będę się trzymał:

1. P. Saulosi - kupuję 10 -12 czy więcej ... (ile po redukcji ... + ...)

2. Maingano - kupuję 4 - 5 (po redukcji 1+1)

3. P. acei - kupuję .... (po redukcji 8-10 w jakim układzie ... + ...)

Bo od niedzieli czeka mnie chyba duża dyskusja na temat narurowca, ogólnie filtracji no i start na WA

Proponuję zakup 10 saulosi, 10 acei oraz 4 maingano. Nie ma sensu na tym etapie określać na siłę konkretnych układów pod względem proporcji płci poszczególnych gatunków. Zdaj się na naturę, a czas pokaże jak to się wszystko finalnie poukłada.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.