Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Turbo 2000 też mbie rozczarował jeśli chodzi o działanie. Oglądając filmiki na YouTube zaczynam żałować, że nie kupułem Atmana, ten to dmucha.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja używam aquael 2000 z tym że w akwarium o długości 100cm. I śmiało mogę powiedzieć że na takiej długości świetnie sobie radzi

Opublikowano

Witajcie ja w swoim też mam turbo 2000 z gąbką i służy przede wszystkim do usuwania filmu bakteryjnego, ale jestem z niego zadowolony :). Długość  akwarium 200 cm i filtr zamontowany tuż pod lustrem wody.

Opublikowano
Dnia Tuesday, February 28, 2017 o 23:07, TUTENHAMON napisał:

Tunze Streamfilter 3163 - to co on nie wciąga do środka zanieczyszczeń??? bo turbo2000  to wczystko  zostaje pod filtrem i trzeba odmulać

W sumie to wciąga zanieczyszczenia i nawet dobrze tylko trzeba dobrze ustawiać cyrkylacje wody w akwa,ponieważ ten filtr słabo wciągał tą rurką która znajduje się na dole albo ja jestem zbyt wymagający z filtracją??,bardziej przypomina ten filtr komin z sumpa co wlatuje wszystko górą .Plus jest taki że nie wkładasz rąk do akwarium,tylko sobie otwierasz ten komin od góry i masz dostęp do waty albo gąbki.Minus jest taki, jak ta rurka wysunięta jest na maxa to brakuje jakieś 10cm do podłoża i wszystkie odchody pysi przelatują obok.

IMG-20170302-WA0000.jpg

Zostaje mi jeszcze 1 opcja, Filterek który mam w piwnicy:

Eheim PowerLine Xl?

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy tu jest błąd w opisie W składzie: Gotowy do montażu filtr z nabojem z wkładem z waty materiałowej bez pompy.

Jeśli nie to czy chcesz kupić puszkę za 500 zł ? Chłopaki od kaseciaków skleją ci nie takie cudo za 5 stów ;) 

Edytowane przez eljot