Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, Pleziorro napisał:

Zależy jaką ilość piasku chcesz przykleić, ja w obu baniakach użyłem zwykłej farby akrylowej, nałożyłem grubą warstwę i na mokro posypałem piaskiem, szału nie ma, ale nie jest białe i nie razi w oczy, więcej tej farby widać niż piasku ;) ale też i nie wszędzie ryby kopią. 

Jak będę robił kolejny baniak to na pewno skuszę się o styropian zalany betonem z domieszką pigmentu. A teraz mam tak jak opisałem i też nie ma tragedii.

Akrylowej? Takiej zwykłej śnieżki z hoboka 10l.? Mam jej dużo, po remoncie mi zostało z 1/3 wiadra, ale czy ona bezpieczna dla ryb/wody to wątpię...?

Warstwę taką, żeby widać nic nie było oprócz piachu, bo jak coś robić to porządnie i na wieki.

A ten sytyro z betonem to co to za wynalazek?

5 minut temu, spiochu napisał:

możesz też zrobić coś podobnego jak ja:
http://forum.klub-malawi.pl/index.php?/topic/17387-Tło-w-"Malawi-by-Piotr-II"
Post 43 i gotowe dno w poście 58.

Wysłane z telefonu

Widziałem już... Fajne, ale ja mam górną krawędź baniaka na wys. 180cm od podłogi, więc "rzeźba" takiego dna z  drabiny odpada :)
Chyba, że podzielę dno na pół - zrobię na stole i przełożę do baniaka... hmmm

15 minut temu, eljot napisał:

Możesz użyć żywicy epoksydowej.

Takiej co się do maty szklanej używa z utwardzaczem?

Opublikowano
35 minut temu, led4grow napisał:

Akrylowej? Takiej zwykłej śnieżki z hoboka 10l.? Mam jej dużo, po remoncie mi zostało z 1/3 wiadra, ale czy ona bezpieczna dla ryb/wody to wątpię...?

...http://www.sniezka.pl/produkt/supermal-emalia-akrylowa

Ja taką mam pomalowane tło. Jeżeli masz taką samą ale w hoboku to powinno być OK.

• Dziękuję 1
Opublikowano
6 minut temu, led4grow napisał:

Tylko czy cosmofen plus nadaje się do pod wodę?

....myślę ,że się nie nadaje. W karcie charakterystyki preparatu niebezpiecznego przestrzegają przed dostaniem się tego specyfiku do wody i generalnie jest bardzo trujący dla ludzi.

Opublikowano

Absolutnie nie rób tego klejem Cosmofen. To jest klej rozpuszczający powierzchnie klejące, silnie trujący i bardzo długo schący, do kilku tygodni.

O Andrzej był szybszy :)

• Dziękuję 1