ArthiD Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor #11 Opublikowano 21 Stycznia 2017 No i znalazłem rozwiązanie za agresje. Poczytałem troszeczkę artykuły z forum,przeszedłem z karmienia rano-wieczorem na karmienie co 3 godziny, samiec się uspokoił dostał kolorków i dzisiaj zaczął podchody.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 21 Stycznia 2017 #12 Opublikowano 21 Stycznia 2017 .....obawiam się ,że w ten sposób możesz jednak przekarmić ryby. Chyba ,że te dawki podawane co trzy godziny są naprawdę bardzo minimalne. 25 minut temu, ArthiD napisał: samiec się uspokoił dostał kolorków i dzisiaj zaczął podchody. ..to by świadczyło ,że jego agresja była typowa przed podejściem do tarła. Zaobserwuj czy przed następnym tarłem sytuacja się powtórzy.
egon44 Opublikowano 21 Stycznia 2017 #13 Opublikowano 21 Stycznia 2017 2 godziny temu, AndrzejWalb napisał: .....obawiam się ,że w ten sposób możesz jednak przekarmić ryby. Chyba ,że te dawki podawane co trzy godziny są naprawdę bardzo minimalne. Andrzeju nawet jak by dawki były minimalne to karmienie ryb co 3godz nie wyjdzie im na zdrowie(takie jest moje zdanie)... 2 godziny temu, AndrzejWalb napisał: ..to by świadczyło ,że jego agresja była typowa przed podejściem do tarła. Zaobserwuj czy przed następnym tarłem sytuacja się powtórzy. Tu akurat się zgadzam U mnie np saulosi jest w miarę spokojne,ale jak przychodzi tarło to już nie jest tak pięknie
Andrzej Głuszyca Opublikowano 21 Stycznia 2017 #14 Opublikowano 21 Stycznia 2017 1 minutę temu, egon44 napisał: Andrzeju nawet jak by dawki były minimalne to karmienie ryb co 3godz nie wyjdzie im na zdrowie(takie jest moje zdanie)... ...też tak w gruncie rzeczy uważam. 2 godziny temu, AndrzejWalb napisał: .....obawiam się ,że w ten sposób możesz jednak przekarmić ryby. ...dlatego tutaj powątpiewam:) 1
ArthiD Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor #15 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Staram się nie przekarmiać, daje im dosłownie parę szczypt.
spiochu Opublikowano 23 Stycznia 2017 #16 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Tia, co 3 godziny to raczej mała szczypta powinna być a nie parę... Wysłane z telefonu
Rekomendowane odpowiedzi