Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z racji, że jestem uzależniony zarówno od pysiaków jak i forum klubowego które sprawdzam wiele razy przez dzień mam potrzebe napisania paru postów:)

Nie zauwarzyliście, że od kiedy się święta zaczynały powoli to postów tak mało, że czasem po 4 godzinach jeden przychodzi? A jak już przychodzi to nawet nie z problemem tylko OT jak ten, albo pomocą zakończoną OT.

Moim zdaniem zaspamowanych wątków ostatnio przybywa...choć dziwie się bo są na to działy jak ten. Nie wiem, jakoś wcześniej tego tak nie zauwarzałem, a jeśli już w temacie ktoś inny się podłączał to najczęściej z podobnym problemem albo zaraz był sprowadzany na zieme i temat był "na temat". Ciekawe czy to kwestia świąt czy raczej nowych forumowiczów których jakby przybywa z często cięzkimi do przeżucia radami.

Hehe, a tak całkiem OT to chyba Makok masz tą samą chorobe co ja bo też cię pełno i czekasz na nowe posty 8)

Opublikowano

hehe skąd wiedziałeś? :P

a tak na serio to OT wychodzą w momencie kiedy rzeczywiście pojawia się dużo nowych użytkowników, starzy dają się "wciągnąć" w dyskusję, a moderatorzy są na "urlopie"... czyli mniej więcej przed świętami by pasowało...

ja rzeczywiście nie tyle czekam na nowe posty, co w dzień pracuję 4-6h przy kompie, co z siedzeniem na forum daje 8h pracy (i wszyscy są zadowoleni :mrgreen: ), a w nocy czasem mnie budzi dziecko... tak jak teraz

a że moje otoczenie nie może już/wogóle słuchać o akwarystyce to daję upust na forum... zdarza się... :lol:

i przyznaję zawsze otwarcie... mam internet na stałym od 95 roku i TAK, jestem od niego uzależniony, na szczęście obecnie bez szkody dla rodziny :P

Opublikowano

A właśnie miałem się Ciebie makok pytać, czy spania w Święta nie masz, ale już wszystko jasne :wink:

Odnośnie tematu, czester, zgadzam się z Tobą, ostatnio mało jest konkretnych odpowiedzi na konkretne pytania i później powstają wątki nie wiadomo o czym. I nie mam tu pretensji do modów, w końcu to tylko ludzie i mają też swoje rodziny itd (bo będzie OT :D ). Po prostu szkoda, bo robi się bałagan.

Opublikowano

Temat powstał z dwóch powodów, jeden to potrzeba wygadania jak mówi makok bo mnie także już nikt nie słucha, a jak tylko zapyta o ryby to potrafie się tak wkręcić, że nie daje spokoju przez 2h i zanudzam:) Drugi powód to właśnie coraz więcej OT. Myślę, że chyba da się na to coś zaradzić... nie trzeba być moderatorem by napisać PW i odciążyć i pomóc naszym zapracowanym Moderatorom. Na tym forum jestem od samego początku i jego powstania.. Zawsze różniło się od pozostałych forum, tym pożądkiem, ładem i kulturą wypowiedzi i odnoszenia się do innych forumowiczów. Wydaje mi się, że z jakiegoś powodu to zanika, powoli bo powoli ale zanika. Jak dla mnie chyba da się to zrobić i również nowych nauczyć Kultury tego forum". :)

W sumie to zawsze było więcej niż forum bo większość z nas zna się osobiście, dużo dla siebie nawzajem robimy i to sprawiało, że ja naprzykład na targach choć wszystkich pierwszy raz widziałem nie czułem się obcy, a przeciwnie rewelacyjnie się bawiłem.

Ptanie tylko do moderatorów czy chcą od nas takiej pomocy i odciążenia ich czy może sami dadzą rade przywrócić to co się oddala.

Opublikowano

http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?p=19042#19042

Temat już poruszyłem, bez odzewu i z tego, co widzę (nie po tym temacie, ale ogólnie), bez skutku. Rozwiązań jest kilka, jedne lepsze, drugie gorsze, ale coś pewnie trzeba będzie wprowadzić w życie.

Zaostrzać rygoru na forum bym nie chciał. Wg mnie nie ma sensu rzucać ostrzeżenia na prawo i lewo za pisanie nie na temat, choć pewnie kilka takich "minusów" sprawę na jakiś czas by rozwiązało. Pytanie tylko, po co takie metody wprowadzać?

Co do hyde-parku, to też nie widzę większego sensu. Mamy dział off Topic, w którym można poruszać tematy "ogólno-akwarystyczne", a nie jesteśmy, ani raczej nie chcemy być hyde-parkowym forum, jak te na portalach informacyjnych... Poza tym mamy już miejsce, gdzie każdy może pogadać z każdym i o wszystkim i jest to trochę martwy w ostatnim czasie czat...

Co do pomocy forumowiczów. Ja jestem jak najbardziej za. Wiele razy prosiłem, żeby ktoś, kto, zauważy złamanie regulaminu, wysyłał mi PW, meile, czy zostawiał wiadomości na gg. Nie uważam takiego działania za donosicielstwo, a mogłoby sporo pomóc. Oczywiście można upominać, byle nie było to upominanie na otwartym forum, bo efekt jest odwrotny i zwyczajnie robi się OT.

Na koniec napełnię Was nadzieją, że wg zapewnień, tuż po świętach wraca do nas z całą swoją aktywnością kilku modów, więc miejcie się na baczności :P .

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.