Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że w niedługim czasie będę się rozglądal za obsada do mojego zbiornika 240l 120/40/50

Planuje 3 gatunki,wiem że Na pewno chcemy Chindongo saulosi,co można do nich jeszcze dobrać? Ma być kolorowo bo tak żona sobie to widzi.

Potrzebuje również informacji skąd te rybki zakupić.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W swoim zbiorniku posiadam Chindongo saulosi+ Iodotropheus Sprengerae i taką obsadę mogę tobie polecić jeśli się uda to w układzie dwu samcowym...

Oczywiście możesz iść w obsadę z trzech gatunków i do tych co proponuje możesz dodać np Cynotilapia Hara Gallireya Reef

Te ryby co zaproponowałem możesz zakupić z renomowanych Hodowli które są partnerami naszego forum jak np  Fish Magic http://fishmagic.pl/kategoria-produktu/ryby/mbuna/

Możesz poczekać na inne propozycje obsad które podadzą tobie inni koledzy :) 

• Dziękuję 1
Opublikowano
W swoim zbiorniku posiadam Chindongo saulosi+ Iodotropheus Sprengerae i taką obsadę mogę tobie polecić jeśli się uda to w układzie dwu samcowym...

Oczywiście możesz iść w obsadę z trzech gatunków i do tych co proponuje możesz dodać np Cynotilapia Hara Gallireya Reef

Te ryby co zaproponowałem możesz zakupić z renomowanych Hodowli które są partnerami naszego forum jak np  Fish Magic http://fishmagic.pl/kategoria-produktu/ryby/mbuna/

Możesz poczekać na inne propozycje obsad które podadzą tobie inni koledzy  

Przejrze jak wrócę z pracy,dzieki

Opublikowano
dzwoń do Jarka Bogali (FM) na pewno się z nim dogadasz, zdecydowanie stoi frontem do klienta

Ok dzięki za info

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przemyśl zakup Saulosi. Bardzo ciężko trafić w Polsce na dobre egzemplarze. Nie twierdzę, że ich nie ma i  że nie ma ich Fish Magic, tylko uprzedzam. Wszystkie ładne samce które widziałem pochodzą z Niemiec.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Przemyśl zakup Saulosi. Bardzo ciężko trafić w Polsce na dobre egzemplarze. Nie twierdzę, że ich nie ma i  że nie ma ich Fish Magic, tylko uprzedzam. Wszystkie ładne samce które widziałem pochodzą z Niemiec.

W sumie możliwość zakupu w niemczech czy holandii mam bo jestem w tych państwach co jakiś czas