Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, iquitos68 napisał:

Decco Przełącznik jest niskonapięciowy jak widzę, ale projekt kosmiczny i choć na pewno dobrze funkcjonuje to boję się tak grzebać przy wysokich prądach.

No to dokładnie maruda w czarnej d... z wysokim prądem   - a wiesz marudo jak wielki tam prąd płynie ? bo napięcie jest 5V  ale ogromnego prądu stałego:D

Wnuczka dziadka Decco -  Zoja  ( roczek i 3 miesiące) jak karmi rybki dawno to wyrwała z mocowania i  zawsze mi wyrwie te switche z wysokim prądem  bo są tuż obok otworu  do karmienia więc wyglądają tak i są przyklejone na taśmę samolepną.:D a przewody od nich  moczą się w akwarium.

20170511_194524.thumb.jpg.1437970e22bf8fae8ac921cfd5af5fcf.jpg

te wystające metalowe końcówki są pod wysokim prądem.;) i ona to wie

Edytowane przez deccorativo
Opublikowano

Oki decco, przyjrzę się temu tematowi raz jeszcze.

Tak na szybko pytanie: czy ten przekaźnik z poniższego linku i ustawiona w nim funkcja "Delay on breake" załatwi moje oczekiwania ?

https://www.plcs.net.pl/index.php/katalog-automatyki/przekazniki-czasowe/przekazniki-czasowe-selec/selec-600xu-a-1-cu-przekaznik-czasowy-600xu-a-1-cu-20-230v-ac-12-240v-dc-13-funkcji.html?gclid=CLXz-8G26NMCFUrGsgodjUoOHQ

Nie jestem elektrykiem, ale ciut automatyki liznąłem w życiu.

Opublikowano (edytowane)

To dokładnie projekt Damiana tylko przekażnik innej marki ale na styku zwiernym masz 230V  co z góry odrzuciłeś.

czyli albo przestaniesz się lękać własnego cienia albo dalej jesteś w czarnej d...:)

Idz do postu #42 zdjęcie drugie i odpowiedz czy będziesz się bał dotknąć tego włącznika?

kto u ciebie w domu zapala światło?

Edytowane przez deccorativo
  • Dziękuję 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 8.03.2017 o 16:41, JemioloSeba napisał:

I to jedno zdanie wyklucza ten wynalazek z urządzeń z funkcją "Feed".

Tak jak napisał Damian - feed wciskasz, karmisz i idziesz w piz*u bo inaczej to nie ma sensu.

Nie wiem co ten pilot robi ale wszystkie wynalazki walczące o miano funkcji Feed muszą spełniać definicję opisaną powyżej przez @JemioloSeba

Jak nie możesz iść w piz*u to znaczy że to nie jest Feed:D

Opublikowano

Z tego co patrzyłem to robi to samo co Twój patent tyle bez kabelków. Brakuje tylko permanentnego wyłączenia np na czas czyszczenia. Ogólnie nie wygląda źle.