Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdjęcie wrzuć, bo to sporo masz tego surowca. Może masz dwie bryły po 50 kg a może dużo porozbijanych kamyków,trudno określić. Jednak tak na szybko to trochę dużo.

Opublikowano
Czy 100kg kamieni to nie przesada na 240l? wytrzyma szkło?

Mam co prawda 200l. Kupiłem 30kg i mam rozłożone na całej długości. 60kg bym na pewno nie upchnął, a przy 100kg to pewnie 50 litrów wody wejdzie :). Chyba, że masz dwa kamienie po 50kg każdy :)

Opublikowano

U mnie w 550litrach mam okolo130kg i brakuje pewnie z 10-15kg do tego co chce. Mysle, ze okolo 50-60kg do twojego 240l powinno byc wiecej niz wystarczajaco, przy 40cm szerokosci raczej duze, ciezkie kamienie nie wchodza w rachube tak czy inaczej.

Opublikowano
Dnia 4.01.2017 o 23:08, Mortis napisał:

Zdjęcie wrzuć, bo to sporo masz tego surowca. Może masz dwie bryły po 50 kg a może dużo porozbijanych kamyków,trudno określić. Jednak tak na szybko to trochę dużo.

Na oko dwie bryły po 40kg i dwie po 5kg

Opublikowano

To na mbunę za mało kamieni. Chyba, że Ci się podoba taki ubogi wystrój. Jeden bym zostawił, drugi rozłupał, a najlepiej jak byś fotki wrzucił wtedy łatwiej ocenić wygląd. 

Opublikowano

Ja mam 25 kilogramowy glaz w moim 550 litrow i wyglada poteznie, wystaje 0.5cm powyzej tafle wody. Na fotce ponizej mozesz go zobaczyc po prawej stronie.

Takie 40 kilogramowe glazy w twoim akwarium to wedlug mnie kiepski pomysl. Raczej bym szukal nowych kamieni, albo rozlupywal. Jesli rozlupujesz uwazaj na ostre krawedzie.