Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, egon44 napisał:

@Slu1906 Taki masz ten piasek?

piasek-do-piaskownicy-zew%252Cmain.jpg

Tak dokładnie, wybaczcie skorzystam z okazji jeśli mogę nie zakładając nowego tematu, mam pokrywę z 2 świetlówkami jakie świetlówki tam wrzucic 2 białe? Czy Biała i niebieska bo taki post gdzieś znalazłem

Opublikowano

Z mojej strony nie polecam tobie tego piasku z uwagi na jego zbyt małą granulacje,gdzie w efekcie będzie on tobie pylił w zbiorniku...Miałem ten piach i nie byłem z niego zadowolony jeśli chodzi o pylenie w wodzie...

Tak jak koledzy pisali albo zakup sobie piach Kreisel o granulacji 1mm albo odwiedź pobliską żwirownię i tam za grosze zakup piach o mieszanej granulacji mieszczących się w normach wymiarowych o których wyżej pisali koledzy czyli 0.8-1.2mm nawet w przypadku mieszanego piasku gradacja może wynosić 0.8-2 mm oczywiście na przewagę granulacji 0.8...Taki mieszany piasek wygląda bardziej naturalniej w zbiorniku niż jednolicie kolorystycznie piaski(tu już wybór należy do ciebie oraz twojego gustu)...

No i nie mieszał bym tego piasku co masz z tym czarnym o większej granulacji bo pylenia tego piasku z obi nie unikniesz...Zastanów się dwa razy kolego...

U siebie mam piach z żwirowni o mieszanej granulacji i jestem z niego bardzo zadowolony...ładnie naturalnie wygląda w zbiorniku(moim zdaniem) oraz przede wszystkim nic nie pyli...Oto fotki mojego piasku 

DSC_0265.JPG

DSC_0268.JPG

Na temat oświetlenia pytaj w dziale ''oświetlenie'' bo za chwilę pogonią nas moderatorzy za OT ;) 

Opublikowano (edytowane)

Ok, dzięki wielkie za pomoc z tamtym pytaniem przeniósł się gdzie indziej

Od. To ma być kreisel 099 czy 098?

Edytowane przez Slu1906
Opublikowano
1 godzinę temu, marcin73m napisał:

kup w jakimś markecie budowlanym kreisel 099 o granulacji 1 mm

Kolego.. czytasz trochę to, co się do Ciebie pisze?

Kreisel 099

098 ma granulację od 0,1 mm, więc zawiera zbyt drobne frakcje