aurban6 Opublikowano 27 Grudnia 2016 #71 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Srubki mam zakrecone na max i nie mam zamiaru ich ruszac. Bede manipulowal zaworem przed pompa zeby odpowietrzyc mechanika bo glownie tu bedzie problem. Na odpowietrzenie mam teorie ze bede wtlaczal kranowe przez korpus purolite. Teoria glosi ze powinno byc ok. Prakyka pokaze za jakis czas. Jak się nie sprawdzi to beda zolwie i nie bedzie problemu.Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Paulstick Opublikowano 27 Grudnia 2016 #72 Opublikowano 27 Grudnia 2016 3 minutes ago, aurban6 said: Srubki mam zakrecone na max i nie mam zamiaru ich ruszac. Bede manipulowal zaworem przed pompa zeby odpowietrzyc mechanika bo glownie tu bedzie problem. Na odpowietrzenie mam teorie ze bede wtlaczal kranowe przez korpus purolite. Teoria glosi ze powinno byc ok. Prakyka pokaze za jakis czas. Jak się nie sprawdzi to beda zolwie i nie bedzie problemu. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Wpuszczaj przez kranik i nie powinno byc problemow.
aurban6 Opublikowano 27 Grudnia 2016 #73 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Wiem wiem spoko to jest najmniejszy problem. Zasmiecamy temat Koledze jak skoncze calosc ro otworze watek, bo nas moderatorzy pognaja.Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
JemioloSeba Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor #74 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Czy pomiędzy pompą a zaworem spustowym (od strony mechanika) powinien być zawór zamykający wodę? Pytam bo zastanawia mnie, czy nie będzie tak, że po odkręceniu zaworu w celu odpowietrzenia korpusów cała woda z pompy wypłynie poprzez zawór i tym samym zapowietrzy pompę. Oglądam różne schematy akceptowane tu na forum i takiego zaworu nie widzę w większości projektów.
eljot Opublikowano 31 Grudnia 2016 #75 Opublikowano 31 Grudnia 2016 (edytowane) Jak będziesz miał zamknięte zawory za pompą to nic z niej nie wyleci, podobna zasada jak ze słomką w której zatkasz jeden koniec . Edytowane 31 Grudnia 2016 przez eljot 1
timi-akwaria.pro Opublikowano 31 Grudnia 2016 #76 Opublikowano 31 Grudnia 2016 (edytowane) Zakręć za pompą i już Edytowane 31 Grudnia 2016 przez timi 1
JemioloSeba Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor #77 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Mądrego to i dobrze posłuchać
stan Opublikowano 31 Grudnia 2016 #78 Opublikowano 31 Grudnia 2016 (edytowane) 2 godziny temu, JemioloSeba napisał: Czy pomiędzy pompą a zaworem spustowym (od strony mechanika) powinien być zawór zamykający wodę? Pytam bo zastanawia mnie, czy nie będzie tak, że po odkręceniu zaworu w celu odpowietrzenia korpusów cała woda z pompy wypłynie poprzez zawór i tym samym zapowietrzy pompę. Oglądam różne schematy akceptowane tu na forum i takiego zaworu nie widzę w większości projektów. Nic nie trzeba, nie ma takiej opcji żeby woda leciała od drugiej strony. Edytowane 31 Grudnia 2016 przez stan 1
JemioloSeba Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor #79 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Ostatnie z serii głupich pytań przed jutrzejszym klejeniem. Czy pierwszy rząd korpusów mechanicznych może być niżej niż pompa? Mam półkę z całym okablowaniem akwarium i chciałem ją ominąć montując korpusy niżej. Znacznie ułatwi mi to obsługę akwarium. Załączam zdjęcie. Sorry za jakość ale dziś nie jestem w stanie nic lepszego zrobić
stan Opublikowano 1 Stycznia 2017 #80 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Raczej bym nie montował poniżej pompy. Kurde jakoś mi to nie leży, szczególnie kwestia odpowietrzania korpusów. Może się mylę, nie wiem bo nie przerabiałem tego, ale na pewno nie poszedł bym w tym kierunku.
Rekomendowane odpowiedzi