Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ładny baniak, z klimatem. Ciekawy jestem, jak wygląda teraz. Pewnie tło i moduły porosły już ładnie glonami. Obsadę też masz ciekawą. 

Wpuściłeś wariata maingano z powrotem? 

Ja mam bardzo przykre doświadczenia z tym gatunkiem. Miałem piękny harem 1+3, ale samiec był strasznym terrorystą. Bardzo dobrze dogadywał się z obsadą, ale samice miały z nim ciężki żywot. Najpierw tarło, a po tarle porządne lanie. Przesiadły się ze standardowej 240-ki na 200x45x45 i nie zmieniło się nic. W końcu zatłukł wszystkie. Na szczęście udało mi odchować młode (tylko 5szt). Gdy podrosły okazało się, że mam 5+1 i ten układ jakoś się sprawdzał. Ojciec wojował z młodymi samcami i samicy nie torturował, ale była bezpieczna tylko pod taflą wody po środku akwa. Zrezygnowałem, bo nie mogłem na to patrzeć. Piękna ryba, ale potrafi nerwów napsuć. Mam nadzieję, że u Ciebie się to jakoś poukłada. 

Bardzo kibicuję Protomelasom. Będą się wyróżniać z całej obsady. 

Opublikowano

Maingano jeszcze siedzi w karcerze, choć już chyba dojrzałem, żeby jednak się go pozbyć. :)
Oczywiście, że w akwarium wszystko porośnięte, może uda mi się zrobić filmik z pasących się rybek ;)

P.S. Zmotywował mnie kolega swoim wpisem, dziś z bólem serca oddałem do zoologicznego...

Wysłane z telefonu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś akurat byłem w Wawie i tak mnie jakoś naszło odwiedzić Diskus... I takim to magicznym sposobem pojawiło się 5 nowych mieszkańców - Synodontisy Poli :)

P70424-175020-1328x996.thumb.jpg.12484e4522797ec776bbb35fdf8f58f6.jpg

A w głowie pojawiła się MYŚL. Rzadka to okazja, więc trzymam ją mocno, żeby nie uciekła... ;) W chwili obecnej mam z 9 Acei i 6 Yellowów. Do tego niedobitki - 3 Maingano i 2 Cobue. Myśl, która do mnie łaskawie zawitała, to pozbyć się Maingano i Cobue a w ich miejsce kupić coś innego. Nawet przebłyski są, żeby pójść w non-mbunę ;) Ale to myślę, że sporo może wyklarować się przy warszawskim piwie... Czekam więc spokojnie :)

Opublikowano
30 minut temu, spiochu napisał:

Dziś akurat byłem w Wawie i tak mnie jakoś naszło odwiedzić Diskus... I takim to magicznym sposobem pojawiło się 5 nowych mieszkańców - Synodontisy Poli :)

P70424-175020-1328x996.thumb.jpg.12484e4522797ec776bbb35fdf8f58f6.jpg

A w głowie pojawiła się MYŚL. Rzadka to okazja, więc trzymam ją mocno, żeby nie uciekła... ;) W chwili obecnej mam z 9 Acei i 6 Yellowów. Do tego niedobitki - 3 Maingano i 2 Cobue. Myśl, która do mnie łaskawie zawitała, to pozbyć się Maingano i Cobue a w ich miejsce kupić coś innego. Nawet przebłyski są, żeby pójść w non-mbunę ;) Ale to myślę, że sporo może wyklarować się przy warszawskim piwie... Czekam więc spokojnie :)

Myślę, że to słuszna myśl. 

Opublikowano
2 godziny temu, spiochu napisał:

Nawet przebłyski są, żeby pójść w non-mbunę ;) Ale to myślę, że sporo może wyklarować się przy warszawskim piwie...

Punktem wyjścia, oczywiście poza piwem i miłym towarzystwem, powinny być Mdoki:smile:.

• Dziękuję 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Świeżutkie, dziś przyjechały, dlatego tak ładnie wyglądają. Ale za 36 zł z przesyłką nie mogłem się oprzeć aby nie spróbować ;)

Wysłane z telefonu