Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj zauważyłem na kamieniu, który kupiłem w zoologicznym prosto z ich akwarium coś jak pleśń(na zdj oznaczone nr1). To coś faluje i ma chyba jakieś bąbelki na końcówkach włosków. Od razu zapytam się co to za pomarańczowy osad na kamieniu i czy grozi moim rybkom (nr3), również co to za glon (nr2).

plesn.jpg

Opublikowano

Rodzai glonów jest multum. Nie masz czym się przejmować, obserwój a pewnie pysie nie ograniczą się do tego :) Tak na marginesie, pleśń jest biała, a na pewno nie faluje.

Opublikowano
16 minutes ago, Pleziorro said:

Na pewno więcej zaszkodzi rybom przekarmianie, czy ja tam pod tym kamieniem dobrze widzę walające się niezjedzone płatki pokarmu ? 

Też na to zwróciłem uwagę. Pomijam fakt, że kupno kamienia w zoologicznym to przebitka x100. Kamień za składu za 20gr/kg sprzedawany jest za 20zł/kg. Oczywiście w cenie zawarta jest marketingowa nazwa "yellow dragon mountain rock" :)

W poprzednim poście kombinowałeś ze sklejeniem baniaka w celu oszczędności kasy a poleciałem po kamienie do zoologa. Musisz zmienić swoje priorytety jeżeli chodzi o wydawanie kasy na założenie Malawi.

Opublikowano
4 godziny temu, Pleziorro napisał:

Na pewno więcej zaszkodzi rybom przekarmianie, czy ja tam pod tym kamieniem dobrze widzę walające się niezjedzone płatki pokarmu ? 

To jest kamyczek ozdobny, jak kupowałem akwarium to gościu miał piasek z tym pomieszany i sobie odkopaly. 

3 godziny temu, marcin1ja1 napisał:

Też na to zwróciłem uwagę. Pomijam fakt, że kupno kamienia w zoologicznym to przebitka x100. Kamień za składu za 20gr/kg sprzedawany jest za 20zł/kg. Oczywiście w cenie zawarta jest marketingowa nazwa "yellow dragon mountain rock" :)

W poprzednim poście kombinowałeś ze sklejeniem baniaka w celu oszczędności kasy a poleciałem po kamienie do zoologa. Musisz zmienić swoje priorytety jeżeli chodzi o wydawanie kasy na założenie Malawi.

Wtedy była mowa o innym akwarium :) szkoda mi było wyrzucać takie akwarium.