Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Internet zabija, klasykę. Pamiętam Krzysiek tą akcję z wydaniem papierowym czasopisma, ale niestety poklasku nie było zbyt wielkiego, niestety teksty typu, "po co to robić jak w internecie można znaleźć "... A szkoda gadać. Ale książka to inna bajka. 

Opublikowano (edytowane)

Rozumiem Krzysztof..ja tylko przestrzegałem przed tym co nie wolno aby nie wpaść w kłopoty:)

Zgadzam się. To jest śliski temat i łatwo jest wpaść w kłopoty...całkiem niechcący.

Edytowane przez pozner
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Mortis napisał:

Internet zabija, klasykę. Pamiętam Krzysiek tą akcję z wydaniem papierowym czasopisma, ale niestety poklasku nie było zbyt wielkiego, niestety teksty typu, "po co to robić jak w internecie można znaleźć "... A szkoda gadać. Ale książka to inna bajka. 

Nie ukrywam, że byłem trochę rozgoryczony i zawiedziony. Myślałem, że to będzie strzał w dziesiątkę, ale faktycznie, większość wydawnictw zwija druk papierowy i przestawia się na internet. Może w tym kierunku to zrobić? Pisemko internetowe ?

Książka to też ciekawy pomysł, ale kto to wyda? Za ile? Ile egzemplarzy minimum trzeba zamówić? Kiepsko to widzę. 

Edytowane przez pozner
Opublikowano

Panowie - mamy dział artykuły klubowiczów, naprawdę by było super gdybyśmy raz na jakiś czas zamieszczali swoje artykuły.

Opublikowano

Tym bardziej z pismem nie wyszedł byś na zewnątrz, nikt nie dokładał by swoich pieniędzy do produkcji i kolportacji, należało by myśleć o pobieraniu opłat, a to już by podpadało pod działalność gospodarczą, której nam nie wolno prowadzić.

Opublikowano

Bardziej widziałem to jako rozdawanie na wystawach, wśród znajomych, w pracy. Jeśli nie rozdawanie, to pokazanie. Więcej treści jest w tym, niż w innym gadżecie. Nie ma co, temat jest abstrakcyjny.

Opublikowano
Godzinę temu, pozner napisał:

Nie ma co, temat jest abstrakcyjny.

Jakby kiedyś miał szanse odżyć, to pamiętaj że jako miłośnik "papieru" - pomogę finansowo i treściowo (niestety bezzdjęciowo):smile:  Zresztą wiesz.

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)

Kiedyś przerabiałam temat czasopisma przy okazji innego mojego hobby. Jest kilka dobrze opracowanych artykułów na ten temat https://www.google.com/search?q=jak+wydaćczasopismo&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=nMhPWLukArHi8Afi9ZigDQ

Również na temat książek https://www.google.pl/search?q=jak+wydać+ksiązkę&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=G8lPWLPzB7Hi8Afi9ZigDQ&gws_rd=cr

Wszystko wiąże się z wieloma kwestiami prawnymi i nie jest super proste, ale do przejścia.Z wydaniem internetowym sprawa jest łatwiejsza.

Edytowane przez suricade
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.