Bezprym Opublikowano 7 Grudnia 2016 #11 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Polit to roślinożerca to do yellow nie za bardzo pasuje, aczkolwiek wizualbie byłby okWysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
egon44 Opublikowano 7 Grudnia 2016 #12 Opublikowano 7 Grudnia 2016 10 minut temu, Bezprym napisał: Polit to roślinożerca to do yellow nie za bardzo pasuje, aczkolwiek wizualbie byłby ok Tak samo maingano to wszystkożerca z przewagą na pokarm roślinny,więc też mógłby nie pasować dietetycznie do Yellow Yellow jest na tyle elastyczną żywieniowo rybą,że da się pogodzić dietę ryb... Ale to moje zdanie
Bezprym Opublikowano 7 Grudnia 2016 #13 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Nie mniej wszystkożercy nawet ci ze wskazaniem na roliny to jednak nie to samo co typowy roślinożerca. Maingano mięso nie zaszkodzi a politowi już może a znowu faszerować yellow samymi roślinkami nie godzi się. Będzie wolno się rozwijał.Proponuję by kolega przyjrzał się jeszcze Metriaclimie Mbenji lub odmianie barwnej OB. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
egon44 Opublikowano 7 Grudnia 2016 #14 Opublikowano 7 Grudnia 2016 15 minut temu, Bezprym napisał: Nie mniej wszystkożercy nawet ci ze wskazaniem na roliny to jednak nie to samo co typowy roślinożerca. Maingano mięso nie zaszkodzi a politowi już może a znowu faszerować yellow samymi roślinkami nie godzi się. Będzie wolno się rozwijał. Pozwolę wkleić sobie cytat z artukułu naszego forum na temat żywienia Pseudotopheus sp. Polit Żywienie- Dieta tego gatunku powinna opierać się na zróżnicowanym pokarmie pochodzenia roślinnego. P.polit równie chętnie zjada pokarmy sztuczne, co sałatę czy ogórka. Często przeczesuje glony porastające skały w akwarium, możemy zatem także prowadzić dokarmianie glonami. Dietę uzupełniamy o drobne skorupiaki i larwy owadów. 1
Bezprym Opublikowano 7 Grudnia 2016 #15 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Kurcze ten opis musiałem przeoczyć. W takim razie faktucznie, gdyby dietę wypośrodkować mogłoby się udać. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Krzymor Opublikowano 7 Grudnia 2016 #16 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Ja proponuję Labidochromis Perlmutt. I nie dlatego, że mam na sprzedaż ale dlatego, że mam je w zestawieniu z Maingano i wiem, że pod względem wizualnym, żywieniowym jak i zachowań wszystko pasuje i ładnie się układa w całość.
szkodnik666 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor #17 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Dzięki za pomoc . Zdecydowanie najbardziej zainteresowały mnie na razie Labidochromis Perlmutt oraz Metriaclima Mbenji .
Rekomendowane odpowiedzi