Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Bezprym napisał:

Polit to roślinożerca to do yellow nie za bardzo pasuje, aczkolwiek wizualbie byłby ok

Tak samo maingano to wszystkożerca z przewagą na pokarm roślinny,więc też mógłby nie pasować dietetycznie do Yellow ;) 

Yellow jest na tyle elastyczną żywieniowo rybą,że da się pogodzić dietę ryb...

Ale to moje zdanie :) 

Opublikowano

Nie mniej wszystkożercy nawet ci ze wskazaniem na roliny to jednak nie to samo co typowy roślinożerca. Maingano mięso nie zaszkodzi a politowi już może a znowu faszerować yellow samymi roślinkami nie godzi się. Będzie wolno się rozwijał.
Proponuję by kolega przyjrzał się jeszcze
Metriaclimie Mbenji lub odmianie barwnej OB.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
15 minut temu, Bezprym napisał:

Nie mniej wszystkożercy nawet ci ze wskazaniem na roliny to jednak nie to samo co typowy roślinożerca. Maingano mięso nie zaszkodzi a politowi już może a znowu faszerować yellow samymi roślinkami nie godzi się. Będzie wolno się rozwijał.

Pozwolę wkleić sobie cytat z artukułu naszego forum na temat żywienia Pseudotopheus sp. Polit ;) 

Żywienie-

Dieta tego gatunku powinna opierać się na zróżnicowanym pokarmie pochodzenia roślinnego. P.polit równie chętnie zjada pokarmy sztuczne, co sałatę czy ogórka. Często przeczesuje glony porastające skały w akwarium, możemy zatem także prowadzić dokarmianie glonami. Dietę uzupełniamy o drobne skorupiaki i larwy owadów.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Kurcze ten opis musiałem przeoczyć. W takim razie faktucznie, gdyby dietę wypośrodkować mogłoby się udać.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja proponuję Labidochromis Perlmutt.

I nie dlatego, że mam na sprzedaż ;) ale dlatego, że mam je w zestawieniu z Maingano i wiem, że pod względem wizualnym, żywieniowym jak i zachowań wszystko pasuje i ładnie się układa w całość.