Tobikos Opublikowano 1 Grudnia 2016 #1 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Witam, mam pielęgnicę od tygodnia-dwóch. Od pewnego czasu zauważyłem, że samiec dobrał się z jedną z samic.Odkopały sobie jamę i samica cały czas w niej siedzi, wychodzi jedynie po pokarm, a samiec odgania przepływające inne gatunki. Zauważyłem również, że samica jakaś szersza zrobiła się. Możecie mi wyjaśnić jak to jest z rozmnażaniem i czy takie oznaki mogą wskazywać tarcie? Mogę spodziewać się narybku? Jestem zielony jeszcze w tych sprawach, dużo czytam ale byłbym wdzięczny za rady, podpowiedzi, co zrobić itd.
eljot Opublikowano 2 Grudnia 2016 #2 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Może napisz o jakich dokładnie zebrach piszesz ?
pozner Opublikowano 2 Grudnia 2016 #3 Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Tu chodzi chyba o archocentrus nigrofasciatus, popularnie nazywane pielęgnice zebry. Zachowanie na to wskazuje....oraz to; Szukasz pomocy w nieodpowiednim forum. To są pielęgnice z Ameryki Południowej, a właściwie Środkowej. Spróbuj tutaj http://cichlidae.pl/ Edytowane 2 Grudnia 2016 przez pozner
eljot Opublikowano 2 Grudnia 2016 #4 Opublikowano 2 Grudnia 2016 22 minuty temu, pozner napisał: Tu chodzi chyba o archocentrus nigrofasciatus, popularnie nazywane pielęgnice zebry. Zachowanie na to wskazuje....oraz to; Też mi się tak wydawało u puszczaków samica jaja i młode nosi ze sobą a nie pilnuje tarliska
MatiK Opublikowano 8 Grudnia 2016 #5 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zamykam temat. Pytanie dotyczy ryb z innego biotopu.
Rekomendowane odpowiedzi