PatrykT Opublikowano 27 Listopada 2016 #1 Opublikowano 27 Listopada 2016 Mam pewien problem. Zbiornik zalany 3 tygodnie temu , na dnie pojawiło się coś takiego. Jak z tym walczyć.
egon44 Opublikowano 27 Listopada 2016 #2 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zmniejsz czas świecenia w zbiorniku,oraz w czasie podmianek wymieszaj piach rękoma,to taka rada na szybko
deccorativo Opublikowano 27 Listopada 2016 #3 Opublikowano 27 Listopada 2016 jeśli zbiornik zalany 3 tygodnie temu a więc w stanie surowym czyli w fazie dojrzewania wody - to absolutnie nic nie robimy . Obowiązuje zasada łapy z daleka od baniaka - a najgorszym rozwiązaniem to wymieszanie piasku - to na 1cm jest złoże biologiczne które właśnie się tworzy i nie wolno go ruszać nawet jak cudowne obrazki okrzemkowe i ślady sinic się pokazują. Ale jak Andrzej napisał - nie zmniejsz oświetlenie ale je zupełnie wyłącz bo roślinek ja tam nie widzę. Może oprócz strachu że się coś pojawiło napisałbyś coś o starcie tego akwarium i na jakim etapie jest bo tylko domyślam się a utrafić wcale nie musiałem. Najwyżej mod przeniesie do innego działu bo fotkę już mamy
Rekomendowane odpowiedzi