Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, iquitos68 napisał:

Jeszcze nie był klejony i dlatego teraz chcę kupić tło, które dam szklarzowi z e-rybki, żeby podczas klejenia umieścił je w akwarium.

Jeśli nie zgrasz tego, to poproś, żeby Ci nie przyklejali poprzecznego wzmocnienia. Sam to zrobisz po wsadzeniu tła. Ja odebrałem akwarium w takiej formie. Poprzeczka była oddzielnie wraz z tubką silikonu.

Dodam, że przy jednej poprzeczce może się udać włożyć tło. Z trudem, bo z trudem, ale swoje wyjąłem bez cięcia. 

Opublikowano
13 minut temu, pozner napisał:

Jeśli nie zgrasz tego, to poproś, żeby Ci nie przyklejali poprzecznego wzmocnienia. Sam to zrobisz po wsadzeniu tła. Ja odebrałem akwarium w takiej formie. Poprzeczka była oddzielnie wraz z tubką silikonu.

Sam wklejać poprzeczki za bardzo nie chcę. Przewrażliwiony jestem nieco na sprawy bezpieczeństwa zbiornika i wolę żeby fachowiec wszystko pokleił i dał gwarancję na całość.

Opublikowano

W obu swoich ostatnich akwariach zamawiałem komplet. Problem "wklejanie tła  - wzmocnienie podłużne", dotyczy oddzielnego zamawiania zbiornika i tła. Może zamów obie rzeczy u jednego wykonawcy.

Opublikowano

31 minut temu, Ptoszek napisał:

Właśnie się tak  zastanawiam, czy firma która się podejmie klejenia akwarium wklei o razu tło które klient kupi ?

Nawet nie musi wklejać. Wystarczy, że je włoży przed wklejaniem wzmocnień. Nie sądzę aby firma robiła jakieś z tym problemy.

Opublikowano
50 minut temu, Ptoszek napisał:

Właśnie się tak  zastanawiam, czy firma która się podejmie klejenia akwarium wklei o razu tło które klient kupi ?

Dlaczego miałaby nie wkleić, przecież to dla nich żadna robota ...

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, michal_j napisał:

Dlaczego miałaby nie wkleić, przecież to dla nich żadna robota ...

..bo za wklejenie może już odpowiadać w razie czego. Natomiast włożyć może a klient niech sobie robi co i jak chce. A tak ktoś jeszcze go obciąży ,że źle wklejone albo źle docięte itp.

Edytowane przez AndrzejWalb