mikrus2201 Opublikowano 26 Listopada 2016 #1 Opublikowano 26 Listopada 2016 1. Pseudotropheus Saulosi (4samce + 6samic) 2. Placidochromis Mdoka White Lips 3 samce 3. Protomelas fenestratus tiger nkanda yellow (1 samiec) 4. Protomelas sp steweni taiwan (1samiec) 5.Aulonocara jacobfreibergi Hongi orange (1 samiec ) 6. Aulonocara fire fish (2 samce) 7. Aulonocara maleri maleri (2 samce ) 8. Aulonocara lwanda red hybrid (2 samce ) 9. Aulonocara mamemela orange (2 samce ) 10. Aulonocara Marmalade cat mc (1 samce ) 11. Aulonocara stuartgranti blue neon (2 samce ) Łącznie 27ryb z czego 10 saulosi. ... chciałem dać zamiast saulosi - demasoni ale 20% osób tylko powiedziało ze mozna ale mimo wszystko nawet 20% z podkreśleniem na kontrolę w diecie. .... Prosze o opinie mojego zestawienia. dziękuję i pozdrawiam
pozner Opublikowano 26 Listopada 2016 #2 Opublikowano 26 Listopada 2016 Widzę, że akwarium samcowe. Ok, ale 27szt. to chyba trochę za dużo. Wg. mnie powinno być do 20 i też będzie gęsto. To są duże ryby. Może pozbądź się saulosi? Jeśli chodzi Ci o akwarium czysto ozdobne, to nie mam uwag, na pewno będzie cieszyć oczy. Wrzuć jakąś fotkę.
mikrus2201 Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor #3 Opublikowano 26 Listopada 2016 Pozner dzięki za info. .. Fotkę napewno wrzucę ale rybki będą dopiero conajmniej za tydzień ... pozdrawiam
spiochu Opublikowano 26 Listopada 2016 #4 Opublikowano 26 Listopada 2016 Też mam wrażenie, że troszkę za dużo tych ryb jak na to akwarium Wysłane z telefonu
egon44 Opublikowano 26 Listopada 2016 #5 Opublikowano 26 Listopada 2016 @mikrus2201 mam takie małe pytanko z czystej ciekawości Co cię skłoniło że mieć same samce w zbiorniku?
mikrus2201 Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor #6 Opublikowano 26 Listopada 2016 Egon, Aulonocara to piękne rybki ale samce .... Nie zależy mi na rozmnażaniu
Mortis Opublikowano 26 Listopada 2016 #7 Opublikowano 26 Listopada 2016 Nie będzie 27 ryb bo odpada Saulosi. Daniel jest nastawiony na samce i nic go nie przekona (niestety ) jego wybór. Z rozmowy z nim wydaje się bardzo zmotywowany do stworzenia jak najlepszych warunków, wiadomo z samicami byłyby optymalne. Wybrał drogę akwarium bardziej dekoracyjnego, a nie biotopowego. Lepsze to niż łączenie malawi z tanganiką, a do tego jeszcze labeo i bocje. 1
egon44 Opublikowano 26 Listopada 2016 #8 Opublikowano 26 Listopada 2016 Godzinę temu, Mortis napisał: Nie będzie 27 ryb bo odpada Saulosi. Daniel jest nastawiony na samce i nic go nie przekona (niestety ) jego wybór. No niestety nic nie zrobimy w tej kwestii ... 1 godzinę temu, mikrus2201 napisał: Egon, Aulonocara to piękne rybki ale samce .... Nie zależy mi na rozmnażaniu No my mamy układy haremowe i u większości z nas też nam nie zależy na rozmnażaniu Ale to twoja decyzja i muszę ją uszanować...
mikrus2201 Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor #9 Opublikowano 26 Listopada 2016 Dzięki Karolu za spotkanie i za ogólne informacje. ... mogę zapewnić ze rybki które będą u mnie pływały stworzę im najbardziej optymalne warunki jakie tylko by wymarzyly ...
Bezprym Opublikowano 26 Listopada 2016 #10 Opublikowano 26 Listopada 2016 Ale same chłopy bez kobitek, chciałbyś tak żyć? Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi