michal_j Opublikowano 25 Listopada 2016 #11 Opublikowano 25 Listopada 2016 Do jakiego zbiornika :-) ? Za szybko zapytałem :-)
eazeo83 Opublikowano 25 Listopada 2016 #12 Opublikowano 25 Listopada 2016 Kupowałem dwukrotnie ryby u tego sprzedawcy. Raz przyjechały PKS raz bylem osobiście. Jestem z zakupów zadowolony. Ryby w bardzo dobrej kondycji.
Bezprym Opublikowano 25 Listopada 2016 #13 Opublikowano 25 Listopada 2016 Dodam tylko, że zakup również robiłem wysyłkowo PKS em i ryby dojechały w znakomitej kondycji i w styropianowym boxie. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
aquafan Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor #14 Opublikowano 26 Listopada 2016 Cześć. Nie do końca takich odpowiedzi oczekiwałem ale mimo wszystko za wszystkie dziękuję. Bardziej chodziło mi o ryby kupowane w "MŚ" niedawno (1-2 mies temu) a nie pół roku lub więcej. Widocznie miałem pecha i tyle! Co do moich parametrów wody to nie są idealne , ale też nie są drastycznie złe, niektóre ryby które już dojrzewają z powodzeniem odbywają pierwsze udane tarła. Ostatnie 3 lata miałem przerwę od biotopu malawi, poświęciłem ten czas na próbę rozmnożenia Maskaheros Argenteus ( Vieja Argentea) co z powodzeniem mi się udało. Może moja przerwa była zbyt długa i nie śledziłem na bieżąco tego co dzieje się w malawi, bo widzę że niektórzy już potrafią kupić Mdoka White Lips w układzie 3/5 wielkości 4cm. Pełen szacun dla sprzedającego za bystre oko w rozróżnieniu płci u ryb tej wielkości. Uważam że mój wątek nadaje się do zamknięcia. Pozdrawiam
Bezprym Opublikowano 26 Listopada 2016 #15 Opublikowano 26 Listopada 2016 Kolego ja moje ryby kupywałem stosunkowo niedawno, bo ma początku lipca. Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
aquafan Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor #16 Opublikowano 26 Listopada 2016 Inni pisali o zakupach kilka miesięcy temu.Bezprym fajnie że Twoje ryby mają się dobrze.Powodzenia w hodowli. Nie chciałem w tym wątku nikogo urazić tylko pomyślałem , że może ktoś ma podobny problem do mojego i coś napisze jak sobie z tym radzić.
yaro Opublikowano 26 Listopada 2016 #17 Opublikowano 26 Listopada 2016 38 minut temu, aquafan napisał: i coś napisze jak sobie z tym radzić. doprowadzić parametry wody do warunków jakie powinny mieć, myślę, że w tym jest cały szkopuł.
timi-akwaria.pro Opublikowano 26 Listopada 2016 #18 Opublikowano 26 Listopada 2016 8 godzin temu, yaro napisał: doprowadzić parametry wody do warunków jakie powinny mieć, myślę, że w tym jest cały szkopuł. Albo raczej do warunków jakie miały wcześniej. 9 godzin temu, aquafan napisał: Co do moich parametrów wody to nie są idealne , ale też nie są drastycznie złe Ale być może są drastycznie różne od tych, w których żyły do tej pory.
Rekomendowane odpowiedzi