Kadango Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor #11 Opublikowano 23 Stycznia 2017 (edytowane) Panowie a co powiecie o zestawieniu maingano Cynotilapia Zebroides Cobue Iodotropheus Sprengerae Makokola Red Ewentualnie zostane przy maingano i hongach I ma ktoś jeszcze jakieś opinie o rybach z fish magic ? Jak wygląda tamta hodowla na tle hodowli malawian ? Edytowane 23 Stycznia 2017 przez eublefar
MatiK Opublikowano 23 Stycznia 2017 #12 Opublikowano 23 Stycznia 2017 16 minut temu, eublefar napisał: Panowie a co powiecie o zestawieniu maingano Cynotilapia Zebroides Cobue Iodotropheus Sprengerae Makokola Red Też jak najbardziej może być
Kadango Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor #13 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Super, pięknie dziękuję Teraz trzeba się zastanowić co ładniejsze, czy super wypaśne hongi czy rdzawe i cynotilapia A coś więcej o fish magic ?
pyzy22 Opublikowano 23 Stycznia 2017 #14 Opublikowano 23 Stycznia 2017 (edytowane) 2 godziny temu, eublefar napisał: Super, pięknie dziękuję Teraz trzeba się zastanowić co ładniejsze, czy super wypaśne hongi czy rdzawe i cynotilapia A coś więcej o fish magic ? Zamawiałem ostatnio Pseudothropeus saulosi, Pseudothropeus polit i Cynotilapia Zebroides Jalo reef - przyszły w stanie idealnym (a przejechały bardzo długą drogę) - mogę polecić w 100% tą hodowlę. Ryby jeszcze małe bo od 4 do 6 cm ale myślę, że było warto - zresztą nie tylko ja jak przecztasz forum. Poza tym kontakt idealny - mnóstwo porad i profesionalne podejście. Edytowane 23 Stycznia 2017 przez pyzy22
Andrzej Głuszyca Opublikowano 23 Stycznia 2017 #15 Opublikowano 23 Stycznia 2017 21 minut temu, pyzy22 napisał: Zamawiałem ostatnio Pseudothropeus saulosi ..teraz prawidłowa nazwa to Chindongo Saulosi.
pyzy22 Opublikowano 23 Stycznia 2017 #16 Opublikowano 23 Stycznia 2017 1 minutę temu, AndrzejWalb napisał: ..teraz prawidłowa nazwa to Chindongo Saulosi. Będe pamietał ..szkoda, że chodowcy nie zmieniają nazwy
Andrzej Głuszyca Opublikowano 23 Stycznia 2017 #17 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Teraz, pyzy22 napisał: Będe pamietał ..szkoda, że chodowcy nie zmieniają nazwy ....no właśnie. Ale z tymi nazwami to czasami jak w kalejdoskopie:)
pozner Opublikowano 23 Stycznia 2017 #18 Opublikowano 23 Stycznia 2017 13 minut temu, pyzy22 napisał: Będe pamietał ..szkoda, że chodowcy nie zmieniają nazwy Hodowcy długo jeszcze nie zmienią nazwy...biznes (spolszczone)
pyzy22 Opublikowano 23 Stycznia 2017 #19 Opublikowano 23 Stycznia 2017 3 godziny temu, MatiK napisał: Cynotilapia Zebroides Cobue Może zamień na c.zebroides jalo - Coube są bardzo ładne w czasie tarła - informacja potwierdzona u Michal_j - a później nie za specjalne.
Kadango Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor #20 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Koledzy, kurcze sam nie wiem co o tym myslec. Dzwonilem do fishmagic rozmawialem z wlascicielem i z rozmowy wyszlo zebym usunal maingano i zaopatrzyl się we wszystkie ryby u niego. Nie wiem czy wszyscy akwarysci dodajac jeden nowy gatunek mlodych ryb pozbywaja się starej obsady? Wg wlasciciela mlode ryby beda gonione przez podrosniete już maingano i nie bd mialy zycia. Plan mialem taki zeby dokupic hongi a jak przesiade się na 450 l chcialem dolozyc jeszcze 2 ljb 3 gatunki, z tym ze przesiadka najwcześniej za 7 msc... sam nie wiem co robić, nie wiem ile w tym jest samego biznesu a ile tresciwej porady. Z gory sorki za bledy ale pisze z tel. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi