Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy Tunze 6045 ogarnie mój baniak o wymiarach 200x50x50. Chciałem kupić jebao rw8 ale teraz to już chyba nie kupię.

Opublikowano
Teraz, jaras napisał:

Chciałem kupić jebao rw8 ale teraz to już chyba nie kupię.

No i właśnie o to mi chodziło... Przeczyta jeden z drugim, że Jebao to syf i koniec kropka. Nieważne, że u setek osób na tym forum działa bardzo dobrze.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jaras napisał:

Witam.

Czy Tunze 6045 ogarnie mój baniak o wymiarach 200x50x50. Chciałem kupić jebao rw8 ale teraz to już chyba nie kupię.

Ciężko powiedzieć , u mnie 6085 muszę dawac mocno w górę i do boku żeby za bardzo nie nabełtał wody. Ja bym wziął mocniejszy 6065 i w razie czego ustawił bardziej ku górze. 

Oczywiście nic nikomu nie polecam jako złoty środek na wszystko. 

Edytowane przez stan
  • Dziękuję 1
Opublikowano
1 minutę temu, JemioloSeba napisał:

No i właśnie o to mi chodziło... Przeczyta jeden z drugim, że Jebao to syf i koniec kropka. Nieważne, że u setek osób na tym forum działa bardzo dobrze.

To może proszę osoby, które maja jebao i sa zadowolone o wpisy. A tak w ogóle to pytanie o TUNZE 6045 nadal aktualne

Opublikowano
14 minut temu, jaras napisał:

To może proszę osoby, które maja jebao i sa zadowolone o wpisy. A tak w ogóle to pytanie o TUNZE 6045 nadal aktualne

Tak jak już pisałem wcześniej, posiadam RW8 od półtora roku, nie zauważyłem nic niepokojacego w jego pracy, to ile dmucha jest niepoliczalne, pewno dmucha lepiej przy 700 na 1 biegu niż JVP 101 który ma rzekomo 3k l/h.
Używam także Jebao DCT 4000 i także nie mam zastrzeżeń.

• Dziękuję 1
Opublikowano
23 minuty temu, jaras napisał:

To może proszę osoby, które maja jebao i sa zadowolone o wpisy.

Ja posiadam RW-4 wprawdzie krótko bo od końca pażdziernika 2016r i jak na razie pracuje bez zastrzeżeń...

Poczekamy,zobaczymy co będzie dalej :) 

• Dziękuję 1
Opublikowano

Ja moje pierwsze Jebao wp25 sprzedałem koledze @Mortis. Z tego co wiem działa u niego bez problemu.

Pompę Jebao DC-3000 sprzedałem koledze @Pumba. Z tego co mi wiadomo nadal działa.

Sprzedałem ze względu na przesiadkę z 450 na 980. 

Kupiłem Jebao RW-15. Działa świetnie - tylko uchwyt nieco mnie rozczarował ale praca OK.

Mam też pompę Jebao DCT 6000 lub 8000 i działa OK. Przeszkadzała mi jej głośna praca ale obwiniam raczej konstrukcję kaseciaka i leżącą na pompie ceramikę. Ogólnie pompa działa dobrze.