rosa1986 Opublikowano 11 Listopada 2016 #1 Opublikowano 11 Listopada 2016 (edytowane) Witam Jako, że nigdy nie tworzyłam wątku dotyczącego mojego akwarium postanowiłam to nadrobić . Dostaje trochę pytań na temat mojej filtracji i czy jestem zadowolona z efektów pracy kaseciaka oraz pytań na temat zastosowanego oświetlenia. Tutaj będzie można na ten temat przeczytać Trochę faktów dotyczących zbiornika 240l (120x50x40cm) Filtracja: filtr kasetowy na pompie Atman at 306 plus falownik jebao rw-4 (gąbka 40 ppi plus 1l Matrixa) Oświetlenie: moduły Led Samsung 8szt białe zimne i 8szt rgb do tego sterownik LedDimmer Pro (w pokrywie właśnie roboty ze spienionego pcv) Dekoracja: serpentynit plus piasek do piaskownic z Obi, tło czarne spienione pcv Obsada: chindongo saulosi, cynotilapia sp hara gallireya reef, pseudotropheus cyaneorhabdos maingano Akwarium przedstawia się tak jak na filmie. Obsada nie jest jeszcze ostateczna, bo to młode ryby i czeka mnie jeszcze redukcja Zapraszam do komentowania i oceny @Pleziorro moje akwarium już czeka na te Twoje piękne sauloski Edytowane 11 Listopada 2016 przez rosa1986
Bezprym Opublikowano 11 Listopada 2016 #2 Opublikowano 11 Listopada 2016 Cóż tu pisać, akwarium wzorowo urządzone i prowadzone 1
Bezprym Opublikowano 11 Listopada 2016 #5 Opublikowano 11 Listopada 2016 Sam się zastanawiam teraz nad kaseciakiem , tylko miałbym problem z zamaskowaniem ze względu na tło.
rosa1986 Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor #6 Opublikowano 11 Listopada 2016 3 minuty temu, Bezprym napisał: Sam się zastanawiam teraz nad kaseciakiem , tylko miałbym problem z zamaskowaniem ze względu na tło. No w Twoim przypadku byłby niestety mocno widoczny. Ale może coś wymyślisz
Mortis Opublikowano 11 Listopada 2016 #7 Opublikowano 11 Listopada 2016 Sławku może w Twoim przypadku to jasny kolor, narożny, z przyklejonymi płaskimi (ciętymi) kamieniami, które zamaskują filtr. A co do Gosi zbiornika, wzór konspekt. 1
rosa1986 Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor #8 Opublikowano 11 Listopada 2016 9 minut temu, Mortis napisał: Sławku może w Twoim przypadku to jasny kolor, narożny, z przyklejonymi płaskimi (ciętymi) kamieniami, które zamaskują filtr. A co do Gosi zbiornika, wzór konspekt. Dziękuję Karolu Dobrze radzisz Sławkowi . Można pobawić się w przyklejenie jakichś płaskich kamieni.
Bezprym Opublikowano 11 Listopada 2016 #9 Opublikowano 11 Listopada 2016 Karol, właśnie myślałem o narożnym .
spiochu Opublikowano 11 Listopada 2016 #10 Opublikowano 11 Listopada 2016 Cóż, Gosia już na Warszawskich Dniach Akwarystyki pokazała, że umie,zrobić ładną aranżację (oddając sprawiedliwości - razem z kolegami).Super baniaczek.Spostrzeżenia. Chyba masz niezły nurt w akwarium Pytanie. Czemu rybki pobierają powietrze z powierzchni? Tak to przynajmniej wygląda. Wysłane z telefonu
Rekomendowane odpowiedzi