Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Też jakiś rok temu borykałem się z oświetleniem do mojego zbiornika 450l. Ja oparłem oświetlenie na ledach 18 x zimny biały 5730, i 18 x niebieski 5050, ściemniacz manualny na niebieskie oraz ściemniacz na pilota jako główny. Diody przykleiłem po 9 białych i 9 niebieskich  na dwóch korytkach natynkowych (długość korytek to około 140cm, w moim przypadku leżą na wzmocnieniach pokrywy). Zasilacz kupiłem jakiś desktop 42W. Na ściemniaczu na pilota ustawiłem odpowiednią jasność (około 50%) a ściemniaczem niebieskim zredukowałem odpowiednio jasność diod niebieskich. Jestem zadowolony z efektu. 

• 1 rok później...
Opublikowano

Podlacze się do tematu. Na początku wątku wymienione są elementy jakie należy kupić.  Jestem kompletnym laikiem w tym temacie,więc odwarzylem się zapytać. Chodzi mi o wymieniony sterownik. Jaki ego można użyć zamiennika w stosunku do wymienionego w wątku.  Pytam ponieważ wymienionego kompletnie nigdzie nie mogę znaleźć,i nie wiem na co go wymienić. A sam jestem kompletnie zielony w tym temacie.

Opublikowano

Dzięki.  A co do wysyłki za granicę to z tym nie ma najmniejszego problemu. Jeżeli przesyłka jest w stanie dotrzeć na terenie kraju w ciągu 4 dni to ja ją mam 5go dnia u siebie.