pozner Opublikowano 29 Stycznia 2017 #81 Opublikowano 29 Stycznia 2017 47 minut temu, crav napisał: klimat fajny z tą odnową to daje jakiś pogląd na to jak działasz, Faktycznie daje. Wózek na środku hali, na około rozgardiasz jakby bomba wybuchła, a obok regały ze szkłem, stół montażowy, czyli (jak się domyślam) miejsce robienia akwariów. Klimat fajny . Jeśli to reklama, to kiepska. Wygląda to bardzo chaotycznie. Może się czepiam, ale takie to na mnie zrobiło wrażenie. 2
przemek wieczorek Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor #83 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Sztaplarka do wożenia akwariów .W temacie akwarium.MIejsce robienia akwariów to jest zupełnie gdzie indziej . Tutaj się tylko szkło składuje i kraja.
wojtekr Opublikowano 1 Lutego 2017 #84 Opublikowano 1 Lutego 2017 Przemek, mam problem z akwarium Twojej produkcji i potrzebuję pomocy. Ponieważ telefonicznie nie można się z Tobą skontaktować, a w tym wątku się udzielasz, więc mam nadzieję, że odpiszesz. Dla przypomnienia: akwarium 200x70x70 z sumpem - pracuje półtora roku. Dzisiaj rano podchodzę do zbiornika i widzę, że nie ma grzebienia na kominie. Odkleił się i leżał na dnie baniaka.Cały silikon został na kominie, na grzebieniu nie ma śladu silikonu. Muszę to jak najszybciej naprawić i potrzebuję podpowiedzi: - jak usunąć silikon z komina, żeby nic nie zniszczyć? - rozumiem, że muszę spuścić wodę do poziomu poniżej grzebienia i osuszyć tę część, ale - czym odtłuścić część komina i grzebień, żeby tym razem silikon trzymał porządnie? - po jakim czasie mogę zalać i uruchomić od nowa filtrację? Chciałbym to zrobić dość porządnie, bo w środku pływa cała obsada z odłowu i nie chciałbym ich stracić. Czekam na odpowiedź. Dzięki
przemek wieczorek Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor #85 Opublikowano 3 Lutego 2017 Powierzchnia musi byś przed wszystkim sucha i odtłuszczona. Stary silikon oczyść nożykiem .Takim skrobakiem z ostrzem powinno być najłatwiej. Zalać grzebień tak po dwóch dniach. Klej dużo nie dawaj .Połóż cienką spoiną wzdłuż grzebienia,nie trzeba duzo tego kleju dozować .Kiedy przyłożysz grzebien do szkła on ładnie się ułoży,
wojtekr Opublikowano 3 Lutego 2017 #86 Opublikowano 3 Lutego 2017 Dzieki za odpowiedz. Klej - rozumiem, ze piszesz o silikonie? Kurcze, dwa dni bez filtracji to troche jest. Co prawda jest falownik i wode miesza- powinno dac rade.
przemek wieczorek Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor #87 Opublikowano 3 Lutego 2017 Tak klej do akwarium najpewniej .
przemek wieczorek Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor #88 Opublikowano 6 Lutego 2017 Aby przyspieszyć proces wyceny na stronie powstał kalkulator .Zapraszam do skorzystania. http://akwarium.szczecin.pl/sprawdz-cene 1
kwiq Opublikowano 6 Lutego 2017 #89 Opublikowano 6 Lutego 2017 Super, gdyby dało się także na stronie umieścić zdjęcia oferowanych szafek i pokryw to już było by elegancko. Pozdrawiam
przemek wieczorek Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor #90 Opublikowano 6 Lutego 2017 Oczywiście bardzo dobry pomysł .Będziemy nad tym pracować .
Rekomendowane odpowiedzi