Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poniewaz przy okazji wystawy  akwarystycznej w Malmö   jest w tym roku konkurs na aranzacie zbiornika  zostali zaproszeni do prezentacji typu " jak to sie robie naprawde  " :) " zawodowi magicy" z http://www.aquascapersofsweden.se/ 

721A0880.JPG

721A0869.JPG

721A0862.JPG

721A0859.JPG

721A0864.JPG

721A0870.JPG

721A0882.JPG

Jak to sie potoczylo dalej ...mozna zobaczyc tutaj: 

• Dziękuję 3
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie chce zakladac nowego watku ( bo to nie jest nic specialnie waznego ani ciekawego) ..ale to  moze byc pomocne " malawiscie " odwiedzajacemu  Szwecje ..:).

W dniu wczorajszym z grupa znajomych z Malawi Skåne odwiedzilismy 2 ciekawe miejsc.- http://www.ciklidhobby.com/  ciasna piwnica , balagan ale fajne ryby zawsze cos mozna tam ciekawego znalezc .Jak to wyglada pokazuje filmik na 1 stronie gdzie Kent (wlasciciel) periodycznie opowiada co obecnie ma ciekawego w zbiornikach. Drugie ciekawe miejsce,  to sklep- producent zbiornikow : https://www.facebook.com/aledsakvarium/ . Tutaj mozna ogladnac akwaria z aluminiowymi ramami na ktore daja 10 lat gwarancji ..ale ceny kosmos. Jedno mnie w tym miejscu fascynuje a jest to ...nieprawdopodobna dbalosc o lad i porzadek :) .Wrzuce kika fotek

20161203_145901.jpg

20161203_145801.jpg

20161203_145813.jpg

20161203_150554.jpg

• Dziękuję 1
Opublikowano
Godzinę temu, jjacek napisał:

Drugie ciekawe miejsce,  to sklep- producent zbiornikow : https://www.facebook.com/aledsakvarium/ . Tutaj mozna ogladnac akwaria z aluminiowymi ramami na ktore daja 10 lat gwarancji ..ale ceny kosmos. Jedno mnie w tym miejscu fascynuje a jest to ...nieprawdopodobna dbalosc o lad i porzadek

Dzięki Jacku bo zdjęcia potwierdzają to co napisałeś a ten niepozorny człowiek musi być fascynującym w bezpośrednim kontakcie, bo to co wykonał -urzeka.

Ale te fotki nie tylko potwierdzają niezwykłe uporządkowanie i wiedzę tego właściciela - ale uczą.:D

Proszę zwrócić uwagę na nóżki tych baniaków i koncepcję szafki która nie sięga podłogi więc daje wrażenie lekkości i pozwala pod akwarium posprzątać.

Z pierwszej fotki - regał z 18 szt baniaków tak na oko 120x40x40 ( ok 250kg każdy) czyli ok 4,5 tony stoi na 16 cienkich nóżkach aluminiowych z maleńkimi stopkami do regulacji poziomu.

To też mnie uderzyło jak porównam do tych stelaży które my zamawiamy u ślusarzy z profilu kwadrat  3mm 40x40 i na tym 2xblat z płyty 18mm  wszystko aż do podłogi - lekkości konstrukcji jak na twoich fotkach to ja w tym nie widzę.:D

Opublikowano (edytowane)

Ten Pan ma 76 lat ...pelen serdecznosci i radosci zycia.Oprowadzil nas po czesto wstydliwym "zapleczu"..tak samo to wszedzie wyglada sterylnie czysto i porzadek.Sprzedaje swoje akwaria i lansuje od lat ...filtracje podzwirowa denna . Ryby wygladaja pieknie i zdrowo , idealna czystosc wody jak  i samye zbiorniki. Nie mam pojecia jak mu sie to udaje. Robia sami Shrimp-mix .. i sprzedaja. Obecnie zaczeli sprzedawac rowniez ledowe oswietlenie do zbiornikow.Pokazal mi caly warsztat i dokladnie jak to wszystko robi zeby nie miec klopotow z reklamacjami.

Natnalem sie tez i na polski akcent ...2 numery magazynu Tanganika ... Sa u niego , ze wzgledu na zawarta w nich relacje szwedzkiej ekipy ( znajomi) z wyprawy nad Tange.

20161203_145752.jpg

Edytowane przez jjacek
Opublikowano

Witam, kurcze podziwiam wyobraznie..ja jakos nie moge stworzyc czegos co wyglad tak pieknie..jakos nie mam do tego talentu..ale zazdroszcze i chetnie bym sie wybrala..

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.