Pleziorro Opublikowano 8 Listopada 2016 #61 Opublikowano 8 Listopada 2016 2 minuty temu, egon44 napisał: ... wątpię żeby swoje tło czyścił Pleziorro Jak przesiadałem się z Tanganiki na Sauloskarium, wyczyściłem tło gąbką, glony schodzą bez najmniejszego problemu a było już mega zarośnięte.
Paweł83 Opublikowano 8 Listopada 2016 #62 Opublikowano 8 Listopada 2016 Dnia 2016-11-07 o 11:09, mrkojiro napisał: Fajny efekt, zrobię jak mówisz. Genialny zbiornik! Chyba mam się na kim wzorować w kwestii wystroju i roślin No widzisz a nie chcesz kaseciaka. A tam jest. Nie uświadczysz tam gąbek rurek i grzałek. W Czarnej Perle II kolego Pleziorro też jest schowany w tym tle. Ty sobie niestety nie możesz pozwolić na tło strukturalne. Ja w swoim 112 l (80 cm szerokości jak u Ciebie) mam kaseciaka więc coś wiem na ten temat. Zużycie prądu jeśli chodzi o filtracje to całe 7W. O tym też moim zdaniem należy wspomnieć. Jak dasz kubełek to rura zasysowa z pefiltrem z gąbki, grzałka i na bank mechanik będą w środku. Słabo to będzie wyglądało. Przemyśl jeszcze raz kwestie filtracji. Będziesz żałował że nie znalazłeś miejsca na większe akwarium Tak to wyglądało u mnie po uruchomieniu kaseciaka. Teraz trochę inaczej jest.
egon44 Opublikowano 8 Listopada 2016 #63 Opublikowano 8 Listopada 2016 11 minut temu, Paweł83 napisał: Ja w swoim 112 l (80 cm szerokości jak u Ciebie) mam kaseciaka więc coś wiem na ten temat. 80cm szerokości?
spiochu Opublikowano 8 Listopada 2016 #64 Opublikowano 8 Listopada 2016 Szerokość, głębokość i wysokość. Jak najbardziej poprawne oznaczenie moim zdaniem. Wysłane z telefonu
mrkojiro Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor #66 Opublikowano 8 Listopada 2016 I taki kaseciak załatwia mi sprawę całej filtracji?
egon44 Opublikowano 8 Listopada 2016 #67 Opublikowano 8 Listopada 2016 3 minuty temu, mrkojiro napisał: I taki kaseciak załatwia mi sprawę całej filtracji? Tak
mrkojiro Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor #68 Opublikowano 8 Listopada 2016 No to będzie kaseciak Zrobię wg podpiętego tematu w dziale DIY. Wtedy rozumiem, że w komorze pompy upycham litr dobrej jakości ceramiki?
spiochu Opublikowano 8 Listopada 2016 #69 Opublikowano 8 Listopada 2016 Przy 112l to i pół litra taniej da radę Wysłane z telefonu
Pleziorro Opublikowano 8 Listopada 2016 #70 Opublikowano 8 Listopada 2016 (edytowane) Nie dobrej jakości, tylko najtańszą lawę wulkaniczną https://www.clarias.pl/bio-wklad-lawa-wulkaniczna-5-17mm-1l-wklad-do-filtrow-p-6122.html I nie litr, tylko 0.5l ps. Śpiocha oddech czułem pisząc posta Edytowane 8 Listopada 2016 przez Pleziorro
Rekomendowane odpowiedzi