Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam telewizor na ścianie aby mogło stanąć 2 metry :) W sumie to by stanęło więcej bo sama szafka ma 2,5 bo ale jak wspomniałeś, z kobitą trzeba żyć w zgodzie. :)
Nie widzę więc problemu żeby takie 150cm stanęło na niskiej szafce pod TV. :)

Wysłane z telefonu

Opublikowano
Godzinę temu, mrkojiro napisał:

Ciekawa opcja muszę przyznać. Pomyślę nad tym jak będę zamawiał formatki na pokrywę. Gdzieś już widziałem tło z pcv za akwarium i prezentowało się bardzo "jednolicie".

Nie za, bo wyjdzie efekt lustra, tylko pakujesz spienione PCV do środka i przyklejasz to do szyby klejem Soudal FIx All Turbo na kilka kropek. I efekt masz taki jak na przykład u mnie.
PLE_6914.jpg

Opublikowano
50 minut temu, Pleziorro napisał:

masz taki jak na przykład u mnie.

Fajny efekt, zrobię jak mówisz. Genialny zbiornik! Chyba mam się na kim wzorować w kwestii wystroju i roślin :D 

Opublikowano
8 godzin temu, mrkojiro napisał:

- kamieniami: nie wiem gdzie w pobliżu znajdę zielony serpentynit

https://kosd.pl/

..tu kupisz za 14-17 groszy za kilogram  .Ze Świebodzic masz rzut beretem.

8 godzin temu, mrkojiro napisał:

Zrobię któregoś pięknego dnia zdjęcia i Wam wyślę. Jest tego dużo i różnej wielkości. Rzeka Pełcznica. 

..z tej "smródki" nie brałbym osobiście:)

Opublikowano

Kamieni to u Was taki dostatek, że chyba bym co miesiąc zmieniał wystrój :) 

Jeśli chodzi o kamienie z rzeki, to ja brałem z Wisły i ryby mają się dobrze, aczkolwiek włożyłem troszkę pracy w ich spreparowanie przed włożeniem do baniaka. 

Gdybyś jednak się zdecydował na rzeczne to daj znać, napiszę Ci co trzeba zrobić aby mieć pewność, że nie przyniesiesz do baniaka syfu.

Opublikowano
7 godzin temu, spiochu napisał:

Ja mam telewizor na ścianie aby mogło stanąć 2 metry :) W sumie to by stanęło więcej bo sama szafka ma 2,5 bo ale jak wspomniałeś, z kobitą trzeba żyć w zgodzie. :)
Nie widzę więc problemu żeby takie 150cm stanęło na niskiej szafce pod TV. :)

Wysłane z telefonu

Ja zaprojektowalem i jestem w trakcie realizacji projektu z wbudowaniem telewizora w szafke pod akwarium, zeby moglo stanac 2.2m akwarium. Jak juz zona pozwolila zrobic baniak to nie wazne ze bedzie zie zaczynal na metrze, na glowie stane a szafke tak wykonam zeby bylo dobrze i estetycznie i zona byla zadowolona. Bo powiedzmy sobie szczerze ze jak zona niezadowolona to ciezkie klimaty w domu. 

Opublikowano

37 minut temu, Pleziorro napisał:

Jeśli chodzi o kamienie z rzeki, to ja brałem z Wisły i ryby mają się dobrze,

Rafał...Wisła nawet z przemysłowymi brudami to rzeka kryształ przy Pełcznicy :) .  Chyba ,że teraz coś się poprawiło....Wiem ,że można i takie kamienie odpowiednio przygotować ale jak pomyślę o "smródce" to aż mnie cofa...A niedaleko są inne rzeczki pewnie z kamieniami:)

Opublikowano

A nie to pewnie, jak są czystsze rzeczki to tak, ale w ogóle to u Was pełno kamieni leży po lasach i obrzeżach. Na hałdzie pod Wałbrzychem jak byłem na Przeprawowych Mistrzostwach Polski H6, to było pełno kamieni takich do baniaka.

A podejrzewam, że gdzie się nie pójdzie to się człowiek natknie na kamienie, nie to co u nas, że trzeba szukać składu albo jechać nad Wisłę. 

Opublikowano
21 minut temu, Pleziorro napisał:

Na hałdzie pod Wałbrzychem jak byłem na Przeprawowych Mistrzostwach Polski H6

...wiem . Dzikowiec i Hałda Wałbrzyska. Ja bym jeszcze był rad gdyby do jednej z rund dołączyć Chełmiec..a dokładnie jego bagniste podnóże:) Jest gdzie poszaleć u nas...A przyznasz ,że widoki na hałdach iście kosmiczne...

A co do kamieni to faktycznie..jest gdzie i co wybierać.